maandag 27 september 2010

Surabaya

Ze zijn alweer bijna een week terug naar huis: Shirley en Giacomo, en Shirley en Jac. 12 Dagen zijn ze op Bali geweest en tussendoor mocht ik samen met hun 2 dagen naar Surabaya.

De reden om naar Surabaya te gaan was helaas een droevige, maar aan de andere kant geweldig dat Shirley de gelegenheid had om het as van haar pas overleden moeder uit te strooien op het militaire graf van haar resp. opa/vader. Emotioneel en mooi moment. Dank dat ik er bij mocht zijn Shir! Ze is nu thuis....
Vliegen naar Surabaya vanaf DenPasar is een fluitje van een cent. 35 Minuten om precies te zijn. Uiteraard krijg je wel wat te eten maar je moet wel erg snel eten anders wordt het al weer opgehaald voor de landing. 

In het hotel ( incl. prachtig dakterras waar je over heel Surabaya kunt uitkijken) aangekomen hebben we via de receptie een fantastische chauffeur kunnen regelen die ons 2 dagen overal naar toe heeft gereden in een keurige auto,"Poedji" genaamd, een ontzettend aardige man die het ontzettend leuk vond dat wij "indo's" zo konden genieten van het eten in het restaurant dat hij voor ons had uitgekozen. O.a. roedjak voor Shirley, tjendol voor de andere Shirley en tahu-telor voor ondergetekende. Alles wilden we wel proberen maar op een gegeven moment kun je niet meer, tenminste gewone mensen niet....'kleine' Shirley ging gewoon door en ging uiteindelijk met o.a. 3 (DRIE) tjendols achter de kiezen naar buiten. Petje af voor Giacomo die mulut sapi (koeielip!)heeft gegeten wat in de roedjak zat. En heet, heet! Heerlijk!!



Daarna het ouderlijk huis zoeken van Shirley, de straat hadden we gevonden maar over het huis zijn nog twijfels, er is natuurlijk verschrikkelijk veel veranderd in al die jaren. Dan ook nog het ziekenhuis bezocht waar Shirley geboren is, heel speciaal allemaal. En natuurlijk ben je niet in Surabaya geweest als je niet hebt geshopt. Tunjungan Plaza wilde we voor de volgende dag bewaren omdat dat echt hardcore shoppen is en veel tijd kost vanwege de omvang. Dus vroegen we de chauffeur een wat kleinere shoppingmall. Die was er wel. Sogo. Uiteraard gebouwd tegen de chique wijk van Surabaya waar veel chinezen wonen.


Maar goed, het kerkhof hebben we als eerste bezocht en vrij snel gevonden, wat er keurig netjes verzorgd uitzag.

Het is dat wij zo verstandig waren herkenningspunten te onthouden want ook in deze mall had je na zoveel meter vertakkingen naar links rechts enz. Kortom, de volgende dag in Tunjungan Plaza konden we niet echt beoordelen of Sogo nou echt kleiner was (of waren ze nou met elkaar verbonden?). Verdwalen deden we in allebei. Wat voor ons, dames, niet echt een probleem was zolang we maar schoenenwinkels tegen kwamen.

Verder nog naar de kust geweest vanwaar we de brug naar Madura konden zien en waar een erg leuk marktje was, waar we heerlijk verse "kue leker" hebben gesnoept. Een klein dun pannekoekje met klein gesneden banaan met stroop erin en dan warm, hmmm. En of dat "leker" was! Gezellig was het daar.









Eind van de eerste dag in het hotel lekker gedouched, nieuwe schoenen aan en heerlijk dineren op het dakterras met fantastisch uitzicht.

De volgende dag ontbijten met bihun, kare, bubur hitam e.d., maar ook fruit, toast, pancakes enz. en na een bezoek aan de Sampoerna sigarettenfabriek, nog wat shoppen op naar het vliegveld en terug naar Bali.

Wat een rot leven!

De 10 dagen die ze op Bali hadden hebben ze ook niet bepaald stil gezeten.
Weekendje Lembongan, dagje Ubud, tripje Klungkung, eten op het strand Jimbaran, shoppen in Kuta,

shoppen in Sanur enz enz.

En deze laatste foto?
Dat is Shirley (met tasje) in een apotheek met 6 (zes!) verkoopsters. Wel makkelijk, zo hoeven ze niet meer aan elkaar door te geven waar die "orang asing" voor kwam...


4 opmerkingen:

Puck zei

Ja, super gezellig allemaal. Wij vrouwen hoeven niets meer te leren over shoppen en lekker eten.
Ik hoop het ook nog eens te beleven, daar op Bali.
Hier loopt de opruiming van het huis gestaag. Heb de buurvrouwen gevraagd of ze nog wat spullen kunnen gebruiken.De rest gaat naar de kringloop of de basura.
We komen er wel ook al zijn we er nog niet. Groetjes, P.

Shirley zei

Zucht, het is net of ik alles nogmaals heb beleefd!
De kerk was inderdaad de kerk waar papa en mama zijn getrouwd en het huis, tja, dat is nu de supermarkt...
Nogmaals dank voor de supertijd en het was fantastisch je weer te zien!
Liefs
Shirley

Anoniem zei

Goedemorgen vanuit het mistige Eindhoven.
Gaat het goed bij jullie?
Met Frans en mijzelf Griet gaat het redelijk.
Zijn weer voor het eerst sinds lang op vakantie in Frankrijk geweest,en goed gegaan.
Zuurstof was perfect geregeld,mooi toch.
Maar wat ik mis is de verhalen en wat jullie meemaken.
Heb vanaf 27 Sept,niets meer gezien.
Maar onze pc is wel stuk geweest ,daarom wil ik weten of het daaraan ligt.
Maar Peter jij hebt altijd zo,n mooie verhalen daar ben ik aan verslaafd.ha ha ha.
Maar er zijn ergere verslavingen denk ik dan maar.
Nou de groetjes ,en allemaal de groeten van Griet en Frans.
PS Elise wat ben je goed met sporten ,petje af.

Gerard van Sonja zei

Wij zijn ook ongerust. Al weken niets. Hoe moet ik de dag nu beginnen.