woensdag 9 september 2009

FF snel tussendoor

Woensdagochtend.

Kom net onder de douche uit na het sporten. Peter is golfen en Elise zit op school.

Onze Nyoman voelt zich een beetje eenzaam. Niet zo gek natuurlijk.
In ons huurhuis had ze zeker 6 andere collega's van aansluitende huizen om mee te ngobrollen (kletsen, ouwehoeren, slap zeveren).

Het is niet alleen dat maar nu hoort ze ook dingen in huis......
Als wij weg zijn en zij is alleen hier dan hoort ze geluiden alsof iemand de suikerpot opent of brood pakt. Laten we hopen dat dat voorbij is zodra de priester ons huis heeft ingewijd.
Jahaa, dat gaat de 21e van deze maand gebeuren; een inwijdingsceremonie op zijn Balinees.
Helaas moeten hiervoor een gat in de grond gegraven worden van een meter bij een meter en een meter diep, in ons pas aangelegd tuintje! Maar wat moet dat moet.
Hier komen n.l. talloze offers in (banten).

Uiteraard hoort bij deze ceremonie ook eten dus we laten maar een catering komen, misschien kunnen we er eentje vinden die ook indonesisch eten heeft.
We worden bedreven in het organiseren van feestjes.(Eureka!!!)

Nou, dit in het kort.
Straks even een paar kleine boodschappen doen, als Elise uit school is ga ik samen met haar schoenen (Neeheeeee, geen schoenen maar All Stars!) kopen en dan weer vlug terug om met Chica naar het strand te gaan want Peter en Elise moeten weer trainen vanavond dus moeten ze vroeg eten.

Morgen begint de eerst les Bahasa Indonesia van een nieuw seizoen weer, met een week vertraging. (Het wordt moeilijk nu met voor- en achtervoegsels!)

Vrijdag zouden we met Vladimir (onze in Amerika wonende Rus) gaan duiken maar dat wordt maandag omdat we vrijdag gaan kennismaken met alle Nederlands sprekende ouders van Elise's school.

Volgende week komt Hasron nog net even voor hij naar huis gaat voor Idul Fitri en zondag de 20e komen Hans en Saskia op Bali aan voor een week of twee.

En dan???!
Let the party begin!!!!

O ja, Peter en ik zijn de 24e al 20 jaar(!!) bij elkaar! Niet te geloven he?

En o ja, die sarong kebaya van mij?
Gewoon gekocht bij Hardy's.
Voor die ceremonie moest ik iets wits aan en dat had ik nog niet.
Ben naar Hardy's gegaan omdat dat het snelst was en ben daar aangekleed door 8 dames die al pratend over wat en hoe, ook met mij in de paskamer gingen waar je best met z'n zessen in past, en het resultaat was dat op die foto.

2 opmerkingen:

Hans zei

Wij zijn dus net op tijd voor de Upacara!! Moeten we ons dan ook op zijn balinees uitdossen? Dus de twintigste 's avonds even bij Hardy's langs?
Boodschappen lijst is ontvangen en wordt afgewerkt. Groetjes aan iedereen van Hans en Laika.

Puck zei

Nou,je hebt het nog druk,daar.En dan zijn er nog mensen die vragen wat jullie daar eigenlijk doen.En neem Nyoman maar serieus.Ik "geloof" ook in dat soort dingen. Er gaat dus heel wat gebeuren bij jullie thuis binnenkort. Ik wens Hans en Saskia alvast een goede reis en een hele fijne tijd op Bali.Ben stik jaloers. Groetjes,Puck.