zaterdag 19 juni 2010

Oranjekoorts- update na de wedstrijd

Ja, ook hier. Één van de redenen dat we ook deze week niet op het weblog hebben geschreven: als er niet gewerkt wordt, kijken we tot veel te laat teevee via onze mooie UHF-antenne. Zelfs Stef begint voetballen te waarderen....

En dan toch ’s morgens heel vroeg weer opstaan, met de hondjes naar het strand, zwembad schoonmaken (want Wayan is op zijn Balinees na een paar weken zomaar verdwenen. We gaan maar eens een professioneel bedrijf in de arm nemen – hoewel het allemaal niet veel werk is en ik dat eigenlijk best zelf kan), beetje werken en dan is het slapen geblazen want er wacht weer een nieuwe doorwaakte nacht.....

Ook vanavond weer: om half acht begint de herhaling van de Slag op de Javazee, waarbij deze keer Wesley Sneijder de kreet “ik val aan! Volg mij!” mag slaken – naar wij hopen wel met een beter resultaat dan Karel Doorman boekte tegen de Japanners.

Laten we hopen dat ze de contactsleuteltjes van Keisuke Honda niet kunnen vinden.

Maar goed: vanavond is natuurlijk niet de eerste wedstrijd van Onze Jongens. Nee, afgelopen maandag waren de Denen zoals bekend aan de beurt en in een niet echt geweldige wedstrijd werd het toch 2-0. Wij hebben het één en ander in SixPoint bekeken; een paar sfeerbeelden zie je hier. Wel erg leuk: ook op Bali zie je dan ineens een zee van in oranje geklede mensen, volgens mij zijn de Nederlanders echt de enigen die zo voluit gaan. Lachen.....

Over lachen gesproken: onze toch behoorlijk rustige en introverte vriend Age draagt tijdens de wedstrijden een oranje T-shirt met de tekst “As a Finishing Touch, God Created the Dutch”.

Hoe gek kan een mens zijn, nietwaar?

De wedstrijd tegen Denemarken hebben Elise en ik maar voor de helft kunnen zien trouwens: de eerste helft hebben we riant gemist omdat we onze laatste training hadden vóór het examen voor de derde Kyu (donkerblauwe band) karate afgelopen woensdag.

En, jazeker: we hebben ook deze horde genomen! We kunnen ons nu dus gaan voorbereiden op de eerste van de twee bruine banden (lichtbruin) die we nog kunnen behalen. Daarna wacht de eerste Dan, het zwarte band examen  - dat is nationaal, om de zoveel tijd ergens in Indonesië. Maar voorlopig zijn wij daar nog zeker niet aan toe.

Elise won trouwens nog de tweede prijs bij de kata-wedstrijden en bovendien mocht zij de 10 geboden declameren bij de sluitingsceremonie. Hieronder nog wat foto's.

Maar belangrijke zaken eerst: vanavond sushi maken van de Japanners. Banzaï!









*Update*

Het werd dus 1-0 na een matige eerste en een in ieder geval veel spannender tweede helft.

Frans vond het nodig om foto's te maken - dit zijn ze........

5 opmerkingen:

Hans zei

Gefeliciteerd met het behaalde karate resultaat. Sla bruin maar over, ga gelijk voor zwart.
Hier is het een oranje gekkenhuis, kunnen we ons aan warmen want het is nog steeds akelig koud. Doe iedereen de groeten, knuffel de hondjes en tot 10 augustus.

Unknown zei

Van harte gefeliciteerd met het behalen van de 3de kyu graad! Dat gaat heel erg snel, indrukwekkend!
En natuurlijk ook gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs, in het bijzonder het toekennen van de eer van het opnoemen van de geboden.

Ritsu rei,

Nick

Puck zei

"Selamet"met de behaalde karate-resultaten. Geweldig,hoor. En verder: Je bent (oranje)-gek , je blijft het, waar ook ter wereld.Leuk te zien, dat jullie er plezier aan beleven.
tot schrijfs, P.

Mark zei

Dat zit wel snor daar! Ben jij nu de enige die danst?

David en Jojo zei

Proficiat proficiat, niet alleen met het behalen van de karate prijzen maar ook met nederland!!! Yeahhh en het wordt nog spannender a.s. vrijdag 16.00 uur!!!!
Jullie zien er trouwens stuk voor stuk super uit, gezellig hoor!!!

Groetjes en hugs van de smullies!!