zaterdag 12 juni 2010

Story, Weekend en Privé

Dat zijn de bladen die nu een field day zouden hebben in Indonesië. Geen uitgebreide reportages meer over onbenulligheden als Pieter en Margriet die zèlf de verbouwing van hun villa hebben betaald, of Patricia Paay die vindt dat iedereen moet weten dat haar gynaecoloog zou hebben gezegd dat zij de baarmoeder heeft van een jong meisje.

Nee, in Indonesië is iets anders aan de hand – een showbizz-schandaal dat de gemoederen enorm bezig houdt.

De lokale gemoederen tenminste: ik (en volgens mij vele bulehs met mij) wist nergens van, tot ik in een warung waar de teevee stond te blèren een paar vragen stelde over het onderwerp – en dat heb ik geweten. Binnen geen tijd wist een groep jongens me bij te praten.....

Wat is er aan de hand?

Nou, het volgende. Luna Maya (zie hiernaast) is hier razend populair. Deze presentatricce / fotomodel / zangeres / filmster is bijvoorbeeld in 2008 gekozen tot mooiste vrouw van Indonesië, in 2009 tot populairste filmster en tot populairste TV-persoonlijkheid en bovendien door Rolling Stone in datzelfde jaar tot The Sensational Artist Of The Year, om maar iets te noemen.

Kortom: Zij Is Iemand.

En in Indonesië zijn diverse rockbands natuurlijk ook heel populair. Onder andere Superman Is Dead (overigens heeft Elise deze week les gehad van de drummer van die band!!) en Peterpan. De zanger van de laatste band, Ariel (echte naam: Nazril Irham) heeft hier de status van een Dinand Woesthoff (voor de jongeren), een Ernst Jansz (voor de ouderen) of een Johnny Lion / Rob de Nijs toen die nog normaal deed (voor de nog ouderen).

Kun je je de commotie voorstellen als er dan een sex-video op Internet opduikt van deze twee? Opgenomen met het mobiele telefoontje van meneer Ariel?

Dat is dus een enorme rel geworden, met weer een meneer die aangifte doet en wil dat ze direct worden opgesloten omdat ze zondigen tegen de normen die de religie van die meneer aan anderen oplegt. En met schoolkinderen die giechelend in Internet-cafés dat filmpje bekijken, downloaden en op hun mobieltje zetten.

Echt, ik heb inmiddels aardig wat mensen gesproken en ze beginnen allemaal te lachen en zeker de helft heeft dat filmpje op zijn / haar telefoon. De politie houdt razzia’s op scholen om mobieltjes te controleren en de filmpjes te verwijderen; gisteren nog op BaliTV.

Onze Nyoman vindt het heel erg – zij kent Luna persoonlijk, omdat die een villa heeft bij het dorp waar Nyoman vandaan komt. En nog steeds regelmatig biljart met Nyomans broers. (Overigens noemt Nyoman deze half-Balinese, half Australische dame nu Javaans – want Balinese meisjes doen zoiets natuurlijk niet).

Nu denk je misschien: goh, moet je daar nu een stuk op jullie weblog over schrijven, zo bijzonder is dit toch niet? Zie Pamela Anderson etc. etc.

Dat klopt. Het is namelijk nog veel erger.

Gisteren dook er een tweede filmpje op. Weer van Ariel, maar deze keer met een getrouwde mevrouw, actrice en presentatrice Cut Tari. Weer zelf opgenomen door Ariel.

En wat blijkt: onze onverschrokken rocker heeft die filmpjes op een flash card gezet en die flash card is gestolen. Iemand anders laadt dus deze filmpjes op.

En op die flash card staan nog dertig (30!) soortgelijke filmpjes, allemaal opgenomen door Ariel en met allemaal verschillende sinetron-sterren: actrices, zangeressen, presentatrices.

Hij heeft ze daarvoor betaald, ca. 25 miljoen rupiah p.p. (zeg maar een tweeduizend euro).

Kun je je voorstellen wat Evert Santegoets over zou hebben voor een dergelijke flash card van, bijvoorbeeld, Jan Smit?

Tot zover de Privé-correspondent uit Bali. Sterren worden mensen, mensen worden sterren.





2 opmerkingen:

Gerard van Sonja zei

Die Ariel toch. Bali gaat toch ook met z'n tijd mee. Hier hoor je er niet bij als je geen tape gemaakt hebt. Hij wordt de trendsetter daar. Gelukkig heeft de politie nu ook wat anders te doen dan toeristen op een brommer bekeuren.Dat is weer gunstig voor ons. Nog 3 nachtjes slapen.
Grt.

Puck zei

Weer eens een surat van mij. We zitten in villa Keus de verjaardagen van onze nazaten te vieren. Nee, zelf hebben we nog steeds geen internet. "fuck de KPN"(sorry). Dank zij jou zijn we weer helemaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws van Bali. Geweldig toch! Nou, tot later maar, Puck.