woensdag 5 januari 2011

Niet alles is hier leuk...

Age Cnossen (de baas van Snowy) vertelde me vanochtend, tijdens onze dagelijkse wandeling mer de honden, het volgende.

Naast zijn buurman is een tempat sampah, een vuilnisbelt. Op deze vuilnisbelt hebben een aantal Javaanse mensen (ongeveer dertig, in een paar gezinnen) huisjes gebouwd.

Nou ja, huisjes....krotten. Ze hebben nauwelijks bezittingen, wat ze hebben past in een plastic boodschappentas.

En gisteren is er brand uitgebroken en hebben ze het kleine beetje dat ze hadden, ook verloren. Geen dak meer boven hun hoofd, enkel de kleren aan hun lijf nog over.

Age heeft foto's gemaakt en deze aan zijn kennissen gemaild:

.........

Beste mensen,

Op dinsdag 4 januari werd onze buurt opgeschrikt door een heftige brand op de vuilstortplaats. Op deze vuilstort woonden ongeveer 15 gezinnen in zeer schamele hutjes van hout. Die gingen allemaal in vlammen op. Deze mensen hadden al weinig en dat zijn ze nu kwijt. Ze leven van het afval en rijden dagelijks door de wijk op hun fietsen om te kijken of ze tussen het vuil nog bruikbare dingen kunnen vinden. Wij, als buren van deze mensen, voelden ons aan het eind van de dag opeens ontzettend rijk (ondanks het feit dat het huis van Arie ook bijna vlam vatte). We vonden het daarom nodig om een actie voor deze mensen te voeren: "Help ze uit de brand". Bijgesloten vinden jullie een impressie van de brand, de gevolgen en de mensen die het slachtoffer zijn. We moesten ze vragen om wat neutraler te kijken voor de foto, want een rechtgeaarde Indonesiër blijft ook lachen tijdens de grootste ellende. Daar kunnen wij westerlingen nog wel eens wat van leren. We hopen dat jullie iets willen doneren op de onderstaande rekeningen. Dan doen wij ons uiterste best om het geld op de goede plek te krijgen.
Jullie kunnen op de volgende twee rekeningen storten:
Onder vermelding van: HELP ZE UIT DE BRAND
376912855 Rabobank t.n.v. A. de Vink
1146343 ING t.n.v A. Cnossen

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.

Arie de Vink en Age Cnossen


...............

Ik dacht: ik laat dat op het blog maar eens zien. Bali is niet alleen maar een vakantieparadijs, om de hoek is het ook bittere armoe. En mòcht nou iemand een paar Euro willen geven, dan kun je er zeker van zijn dat alles bij deze mensen terecht komt. 

2 opmerkingen:

Gerard van Sonja zei

Het is wel een groot kontrast. Jullie prachtige huis boven en dat onwijze schip eronder. De mensen op een vuilnisbelt er tussen in.

Grt, Gerard en Sonja

Puck zei

Verschrikkelijk!Wat een ellende.Aan dit stukje leed op kleine schaal kunnen we tenminste wat doen.Al is het maar een beetje.Ik hoop dat het helpt.P.