zaterdag 1 januari 2011

Is het hier oorlog?

Dikke rook over straat, keiharde knallen, langs scheurende auto’s door de kruitdampen….

Dat is dus Oud en Nieuw vieren op Bali.

Daarom ten eerste: iedereen een gelukkig 2011 gewenst, gevuld met voorspoed, geluk, gezondheid en liefde.

En dan even over de laatste dagen.

Het is hier redelijk druk geweest; onder andere zijn Mahendra en Putu hier komen sporten, maar ook heeft buurman Jos inmiddels bezoek gekregen van twee vriendinnen uit Nederland, Sylvia en José.

Met deze twee dames zijn wij 2010 gaan uitluiden, om te beginnen op de Mutiaria Laut, waar we door Martha en Leo waren uitgenodigd.

Het schip is prachtig geworden en we hebben een behoorlijk decadent feestje gevierd daar. Prachtig om aan boord rondom het vuurwerk aan de wal te zien – want met dat vuurwerk is men al dagen bezig, de regel “alleen op oudejaarsavond na 10 uur” wordt hier schaterlachend genegeerd.

En wàt een schip…ongelooflijk mooi.Niettemin: wij moesten toch ook weer eens terug naar Sanur en op de terugweg hebben we de zwaarste regenbui ooit meegemaakt. Niet alleen met een enorm onweer, maar ook met een hoeveelheid water die iedere verbeelding tart.  Om degenen die de situatie kennen een idee te geven: op de bypass stond het water tot nèt onder de portieren van onze auto op bepaalde plekken, de boeggolf die we maakten met minder dan 20 kilometer per uur sloeg over de voorruit heen. Dat de motor niet is afgeslagen (hij heeft geen snorkel) mag een wonder heten, want het water liep het luchtfilter in – en daarvan staat de opening meer dan een meter boven de grond!

Maar goed: snel naar onze afspraak bij TKS, waar het gezellig druk werd. En daar en bij de buren (literair café LimLing) werd een partij vuurwerk afgestoken waar in Nederland de EOD bijgehaald zou worden. Wàt een klappen, on-ge-lo-fe-lijk.

Toen het sein “veilig” was gegeven, zijn we vervolgens naar Segara Village gegaan. Muziek, dansen en vooruit: een enkel biertje. Om vier uur naar huis, o vijf uur naar bed en natuurlijk bijtijds weer op: half negen. Lekker met Django spelen, die – ik ben ondertussen thuis nog wel even gaan kijken de vorige avond – zich gelukkig niet veel aantrekt van vuurwerk.

Vandaag lamballen. Morgen worden we wel weer actief.

4 opmerkingen:

Puck zei

Selamat taun baru dan banjak rejeki!
Die hoosbui op nieuwjaarsdag is een goed teken. Alle zegen komt van boven, zeggen ze.
Ik hoor het alweer, je verveelt je niet daar.
Hier alles rustig. Morgen gaan we met de hele meute schaatsen in Turnhout en dan...eten!
Veel plezier nog, groetjes, P

Anoniem zei

Wat een leven. Het lijkt op nederland , maar dan anders. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Geniet van het leven, maar het meest van elkaar. Gaat het niet zoals het moet...dan gaat het maar zoals het gaat.

Grt, Gerard en Sonja.
Nog 10 dagen

Anoniem zei

Voor jullie allemaal een heel gezond 2011.
Wij hebben een slechte December gehad,Frans 2 zware hartinfarcten.
Hij is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen.
Maar we gaan er nu tegen aan met volle moed.
Griet en Frans Lebens

Peter zei

@Griet en Frans Goeiendag, 2010 was wel een heel erg zwaar jaar voor jullie zeg.

Een heel gelukkig 2011, met een extra portie gezondheid gewenst!