dinsdag 12 januari 2010

Van de regen in de drup, drup, drup,.....

Gek worden we er van. De dakenboer is een aantal keren terug geweest om het dak waterdicht te krijgen en nog, bij iedere zware regenbui, lekt het bij de achtergalerij.

Het gerepareerde plafond vertoont al weer vochtplekken en kringen – het lijkt er op dat al het schilderwerk voor niets is geweest.

Vandaag ben ik het dak op gegaan om te kijken of de afvoergaten in de dakgoot misschien verstopt zaten.

“Afvoergaten?” hoor ik je denken. Ja. Zoals je op bijgaande foto’s kunt zien, hebben we bij de bouw van het huis in de kolommen die het dak moeten dragen, afvoerbuizen laten ingieten. De kolommen dienen zo dus tevens als regenpijp: de dakgoot ligt op de kolommen en in die dakgoot zitten gaten waar die ingegoten pijpen op aansluiten. Ondergronds komen die pijpen uit in het drainagesysteem, zodat het water wordt afgevoerd.

In theorie.

De praktijk bleek vanmorgen anders, in ieder geval bij de achtergalerij. Daar hebben onze onverschrokken bouwvakkers alle gaten in de dakgootbodem dichtgemaakt zodat de afvoerpijpen niets af te voeren hebben – want ze zitten dicht. Al het regenwater moet door één lullig gaatje aan de zijkant van het huis naar buiten, zodat het waterpeil in de dakgoot bij een flinke bui snel stijgt en zo onder de dakpannen door gezellig over het plafond stroomt.
Foutje. Sukur komt naar wij hopen heel snel om de zaak te herstellen. Liefst nog voor de volgende zware regenbui.

Ook verder zit het niet mee –want ons voorheen zo rustige straatje zal niet lang rustig meer zijn.  Waar wij in ons contract hebben moeten vastleggen dat we hier geen discotheek, karaoketent of bordeel zouden  beginnen omdat de bewoners van de straat het hier rustig willen houden, hebben ze het ergste over het hoofd gezien:

Jos van de Ven komt naast ons wonen.  De grond naast ons huis heeft hij gisteren het zijne gemaakt en volgende maand zullen de bouwwerkzaamheden daar wel starten. Nog even en onze straat kan worden omgedoopt in Jalan Brabant Sari.


Aan de pluskant (nee, even serieus: het is natuurlijk hardstikke leuk dat Jos hierheen komt): Sari heeft het ontzettend naar haar zin hier, Chica met Sari ook steeds meer. Afgelopen zondag waren Dick en Pam bij ons, tezamen met Leo en Martha, Leon, Marja (het zusje van Carin) en vooral: Buleh, de jonge labrador van Martha en Leo.  Een foto waarop de honden stil zitten heb ik niet kunnen maken,  maar ze hadden het geloof ik wel leuk.....

En met ons? Gaat het goed. Robrecht en Michal zijn beiden een paar dagen flink ziek geweest, ze zijn nu opgeknapt en samen naar Ubud met Winda en Mau; Elise, Steffi en ik doen het even rustig aan. Gisteren was het gelukkig een mooie dag, we zijn urenlang met de honden naar het strand geweest. Vandaag weer de ene bui na de andere.

4 opmerkingen:

Dnies zei

O, yes! Feliciteer Jos van ons dat het uiteindelijk gelukt is! Groetjes!

Puck zei

Weet Jos wel waar hij aan begint? Dagelijks veel Herfkensjes over de vloer en steeds maar weer koffie zetten en bier koud houden.Hij is gewaarschuwd. Maar doe hem de groeten en wens hem veel sterkte.P.

Unknown zei

Ik ben René Wuisman en Jos van de Ven is naar mij op zoek (al enige tijd). Mocht deze site nog werken kan Jos contact met mij opnemen via renewuisman@gmail.com.

Unknown zei

als Jos tijd heeft, zou ik graag eens willen praten, hij kan me mailen op wmpvaassen@ziggo.nl , tenslotte moeten oude collega ooit eens over hun verleden kunnen praten, nier.. hopelijk werkt deze site nog, Wim Vaassen