woensdag 23 juni 2010

Compleet

Compleet wat? De afgang van Frankrijk? De totale gekte over voetbal? De nieuwe Nederlandse regering? Nasi goreng? Of de Belgische verdeeldheid?

Nee. Niets van dat alles. Maar Ons Gezin is weer compleet.

Want Robrecht Arjuna is de gelederen komen versterken. Afgelopen zondagavond is hij aangekomen, gewapend met een rugzak kleren en zijn onafscheidelijke computert, om een maand bij ons te bivakkeren.

En hij heeft een baan – crowd controller bij een gerenommeerd bedrijf, dat special events en zo doet. Hoe het met zijn studie is weten we nog niet....

Ja, en dan krijg je dus van die dagen dat je met het gezin samen allerlei dingen doet.

Nou ja, samen.....

Hoe onze dag verloopt? Nou, ik sta zoals bekend als eerste op om met de honden naar het strand te gaan. Daarna even nieuws tsjekken op TV en Internet. Na een paar uur, tegen half negen, verschijnt dan Steffie om te gaan sporten. Dan nog een uurtje of zo wachten en hee, daar heb je Robrecht – die vervolgens wat eten naar binnen slaat en voor de TV in een stoel zinkt om spelletjes te doen op de Wii. Als hij niet aan zijn computer zit.


Als laatste, zo tegen de middag, kruipt Elise uit haar spelonk en verdwijnt achter haar computers. Ontbijt slaat ze over.

Inmiddels zit dan Stef ook achter haar Apple, als ze tenminste geen boodschappen doet.

En tot eergisteren ik achter de mijne – maar die is spontaan kapot gegaan en is nu bij de reparateur, ik hoop dat-ie nog gemaakt kan worden, want nu ben ik als het ware uit het netwerk.

We communiceren wel met elkaar hoor, daar heb je tenslotte Facebook voor.

Ik denk dat ik even even paar foto’s van de tuin ga maken en aan de kinderen mailen.

En dan maak ik foto’s van ons allemaal en van de honden, die stuur ik over het netwerk naar Elise en dan kan zij er in Photoshop een virtuele gezinsfoto van maken. Zodat we er allemaal tegelijk op staan. Toevallig heb ik Robrecht en Stef even samen, kijk hier:

Nu even serieus: zondag komt Rob's vriendin Gabriela aan, zaterdag al twee vriendinnen van haar en Robrecht, maandag zijn Sonja en Gerard hier, Hasron is net een paar dagen hier geweest en komt begin juli weer terug, en a.s. vrijdag gaan Robrecht en ik met Acung, een karatevriend van ons, naar de Bali Brawl – een Mixed Martial Arts toernooi, zeg maar een vechtsport waarbij het gebruik van wapens niet is toegestaan maar verder ongeveer alles mag: een soort combinatie van boksen, karate, jiu jitsu en worstelen.

Robrecht weet nog niet dat we hem hebben ingeschreven als deelnemer, niets zeggen hoor. Hier is zijn tegenstander. Ook compleet. Compleet gestoord.

Al met al zijn we lekker bezig; de muziekkamer wordt weer gebruikt zoals-ie bedoeld is, er worden spelletjes gedaan en flink geluierd. Sari kende Robrecht al en met Django is de kennismaking ook goed verlopen.

En o ja: met enige vertraging is de laatste hand gelegd aan het zwembad - alles was klaar, alleen moest er een leiding in de balanstank worden afgesloten en de automatische kraan moest wat lager komen te liggen. Dat is gisteren gebeurd en het resultaat stemt ons zeer tevreden. Nu nog even schoonmaken (het water is een beetje groen, niet veel maar toch...) en dan zet ik hier wat foto's neer "voor" en "na". In ieder geval vinden wij dat nu het oorspronkelijke idee van Dolf met een zwembad dat "overgaat" in de vijver, veel beter tot zijn recht komt. Morgen de foto's!








1 opmerking:

Puck zei

Nu ben ik aan het laptoppen bij fam Mesman. Zelf zijn wij in Eersel nog steeds niet aangesloten op internet en TV. Flink ruzie gehad met de KPN.Nu hebben we alles van hun afgezegd en gaan we in september over op UPC.Intussen voor 2 maanden naar Spanje.Leuk te lezen dat Robrecht er weer is. Groetjes aan hem en wens hem en zijn vrienden een fijne vakantie.Ook Sonja en Gerard en consorten een fijne tijd gewensd op Bali.Godverdegodver wat ben ik jaloers.Veel liefs en toedeloe! P.