dinsdag 1 februari 2011

Goed en slecht nieuws

Robrecht is een paar dagen geleden hier aangekomen –en hij blijft twee weken!

Hardstikke gezellig dus, ook voor Elise. Hè, Elise? Elise? Er wordt weer gitaar gespeeld en gedrumd, we houden na het eten is weer helemaal geen restjes over (borden kunnen na het eten zo terug te kast in, ook de onze na inspectie door Rob) en de meiden van OnOn en Angels kunnen hun geluk niet op.
Het regent nog steeds (vooral ’s avonds) enorm en – ik durf het bijna niet te zeggen – het lijkt er op dat de jongens nu toch echt alle lekkages van het dak te pakken hebben. Er schijnt nog ergens een kleintje te zijn. Hoe ze het gedaan hebben? Gatot is ’s avonds met een zaklamp het dak in gekropen tijdens een enorme bui, en toen kon hij ‘live’ zien waar het mis ging. Op een paar plekken waren blijkbaar de pannen niet goed bevestigd, waardoor er water doorsijpelde. En met de buien hier is dat “sijpelen” al snel “stromen” geworden. Niet erg verder, het huis is erg onderhoudsvriendelijk dus we kunnen er verder onze schouders over ophalen: geen kromgetrokken houtwerk, nare vochtplekken of stucwerk dat van de plafonds afbladdert.
Wel problemen zijn er met Django. Onze lobbes heeft het prima naar zijn zin en sinds hij ’s avonds een halsband-met-verlichting heeft (dank, Wim en Monique!) kunnen wij hem ook volgen op zijn tochten door de tuin. Hij speelt graag met de kinderen uit de buurt en als hij een bal ziet, wéét hij dat die voor hem bedoeld is.
 Helaas betekent dat voor ons, dat we nog wel eens een paar zielige Balinese jongetjes op het strand van rupiahs moeten voorzien omdat hij “gezellig” met ze meespeelt en hun bal volkomen naar de barrebiesjes bijt.
Zo ook afgelopen zondag, waar we gezellig een paar uur op het strand hebben gezeten en onze jongste dus zijn energie helemaal kwijt kon.
 Maandagmorgen was er onweer en veel regen, dus ik vond het niet zo vreemd dat hij niet naar het strand wilde. Maar maandagavond (gisteren dus) stond zijn eten van zondagavond er nog en gaf hij over – bloed.
 Kort en goed: Stef met hem naar de dokter (Elise en ik waren op karate toen het gebeurde) en daar zijn foto’s gemaakt. Het lijkt er op, dat hij cement of iets dergelijks heeft weten te vinden en heeft opgegeten, en dat zijn darmen nu verstopt zijn. Met een berg medicijnen tegen het overgeven hebben we hem weer mee naar huis gekregen.
Vanmorgen was hij lethargisch (bijgaande foto is overigens van een paar weken gelden, heeft Syl gemaakt), wij vertrouwden het niet meer en Stef en ik hebben hem weer teruggebracht naar de kliniek. Daar ligt hij nu aan het infuus, als de prop over drie dagen nog op dezelfde plek zit in zijn darmen gaan ze opereren.
Het zal duidelijk zijn, dat we nu in een soort nachtmerrie leven – de hele Chica-ellende komt weer terug.P.S. Over slecht nieuws gesproken: op 12 juni vorig jaar hebben we een stukje genaamd "Story" gepost. Daarin het verhaal van Ariel, de zanger van PeterPan, die met zijn telefoon een filmpje gemaakt had van zijn vrijpartijen met zijn vriendin Luna Maya en vorige vriendin Cut Tari. Iemand heeft zijn telefoon gejat en die filmpjes op internet gezet, weet je nog?

Ariel heeft vandaag 3,5 jaar gevangenisstraf gekregen. Buiten het gerechtsgebouw demonstreren mensen die hem willen stenigen. De straffen voor de dames zijn nog niet bekend. Degene die de filmpjes heeft ge-upload, loopt vrij rond. Apart...

4 opmerkingen:

Hans zei

Wat is dat toch met Bali en honden...Eerst Laika, toen Chica, daarna Sari en nu weer problemen met Django. Je zou bijna aan boze geesten gaan geloven...
Ik zal in ieder geval voor hem duimen en een kaarsje opsteken..

Puck zei

Ha,die Robrecht! Blij weer eens een foto van jou te zien.Zo te zien is alles goed met jou. Oma en Opa missen je toch wel.Er is weinig kans je weer eens te ontmoeten. Maar de berichten over jou zijn goed, dus, Houe zo!
Zielig dat verhaal over Django.Maar,ja, honden hebben op Bali nou eenmaal een veel grotere actieradius dan hier, dus kan er van alles gebeuren.Een knuffel voor hem.
Verschrikkelijk wat er met Ariel is gebeurd. Laat het een les zijn voor eenieder: wees voorzichtig met je escapades.
Maar leuk weer eens iets van jullie te lezen.
P.

David en Jolanda zei

Tjonge jonge veel sterkte met Django!!!

Greets David Jojo en Bowie xx

jack zei

het is mischien wat laat dat ik reagermaar het verhaal van django na al die operaties en geloop naar de dieren arts wil ik julie toch nog veel sterkte toewensen