zaterdag 24 januari 2009

Warm....

Het is zaterdag 10 uur en drukkend warm – bewolkt, klam en zweterig.
Gisteren is Dolf met Wayan de laatste maquette komen brengen; dwz dat het huis waarschijnlijk in deze vorm gebouwd gaat worden. We hebben ook een maquette gekregen van een prachtig zwembad, meer een rivier die door de tuin loopt met aan ieder eind een poel. Baantjes trekken van 30 meter is dan geen probleem meer, maar we zijn er nog niet uit – het is wel heel veel.

Wat ook veel is, is de projectie van Elise’s kamer. Ze wilde graag een “jungle-kamer” en dat heeft geresulteerd in een kamer met een grote vide, oerwoudbehang en kunstgras als vloerbedekking. De kamer van Robrecht is weliswaar even groot, maar heeft die vide niet en lijkt nu dan ook klein......gelukkig heeft hij nog een kamer in Perth, zodat het vloeroppervlak in totaal weer meer is dan van Elise. Dat scheelt discussies!

Het land is nu bouwrijp, het graven voor de fundering van de buitenmuur is begonnen. Morgen komt de architect om de uiteindelijke tekening te maken, die nodig is voor de aanvraag van een bouwvergunning. En hij gaat de berekeningen van het dak doen, want dat wordt waarschijnlijk van aluminium (heel licht en koel, en door de coating ook stil bij regen) wat enorm gaat schelen in de zwaarte van de dakconstructie.

Maandag gaan we duiken. Schandalig maar waar: dat hebben we eerder nog niet kunnen doen hier, eerst vanwege de spullen die nog in de container onderweg waren en daarna omdat Steffie er niet over wilde beginnen. De eerste duik van het jaar is altijd stressen voor haar, tenminste totdat ze onder water is – dan is het over. Maar nu dan toch maar de knoop doorgehakt.

De prijzen voor een duik hier zijn hoog, ik heb dus verschillende goede duikscholen gemaild met de vraag om een goede prijs voor reserve-Balinezen met een Kitas zoals wij. Uiteindelijk hebben we nu een heel behoorlijke korting gekregen, ca. 30-40% goedkoper dan de geadverteerde prijzen van de meeste duikscholen hier, terwijl we kunnen duiken wanneer wij dat willen – ook als we alleen maar met z’n tweeën zijn. En, wat nog mooier is: we hebben kunnen afspreken dat deze prijzen ook gelden voor de mensen die ons komen opzoeken en mee willen duiken. Reken op € 25 per duik voor twee duiken in Padang Bai, Tulamben, Amed of Menjangan, €30 per duik voor Nusa Penida en €15 per duik voor Sanur. Het verschil zit 'm uiteraard in de reisafstanden.

En over 17 dagen is Robrecht vertrokken naar Perth. Terwijl hij gisteren nog op zijn groene driewielertje door de kamer crosste in Geldrop.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

En ik maar denken dat 't Aards paradijs een verzinseltje was!! x Zoe

Anoniem zei

Niks geen groen driewielertje. Ik weet het nog dat Robrecht toen nog "Gosong"heette en nog niets van deze wereld gezien had.Wat vliegt de tijd en wat worden we oud!(cliche).
Het huis wordt prachtig.
Oma Puck.

Peter zei

@Puck Niks geen Gosong. Ik weet het nog dat Robrecht nog een duivelse blik in mijn ogen was en Stef......laat maar. Maar inderdaad: wat vliegt de tijd en wat worden andere mensen dan wij oud. ;-)

En het huis....vandaag weer met Dolf rondgewandeld, het wordt nog veel mooier......

Anoniem zei

Peter, die duivelse blik? Ik heb zelden zo'n blik in redelijk korte tjd 360gr zien veranderen.En wat zijn we er blij mee! En wat het huis betreft: Waaaaauw!!!
Tot gauw. P

Anoniem zei

Kijk now we are talking. Ziet er super uit "het poppenhuis". Nu ff in het echt bouwen. Robrecht met zijn taart voor zijn eerste verjaardag kunnen wij ons nog goed herinneren. Jullie ook nog een stukje? (nadat Robrecht er mee gespeeld heeft.)

Gr. Joost @ Ria

Anoniem zei

Haihai

In één woord WAUAUAUAUAUAUW!!!
Het huis komt er geweldig uit te zien!!!

By the way; jullie hadden ook gewoon een paar bomen kunnen laten staan, en daar elise haar slaapkamer van laten maken, echt jungle!!! hihi

Wat betreft Robrecht, wij weten nog goed dat hij voor het eerst bij ons logeerde in een campingbedje en dat hij 's morgens vroeg heel lief met zijn knuffel aan het spelen was, hij liet ons gewoon uitslapen!!!!

We gaan nog heel wat lezen over hem!!!

Greetsssss