maandag 14 december 2009

Weer een cobra

Gisteravond hebben we een nachtelijk concert gehad van flinke kikkers - vanmorgen heb ik daarom Kayun gevraagd om die beesten te elimineren. Ze maken echt een enorme herrie, en bovendien: waar kikkers zijn, komen cobra's, zo was me verteld.

Nou: dat klopt en het gaat sneller dan je denkt. Vanmiddag zaten we aan de lunch toen Kayun aan kwam rennen. Er zat een cobra in de tuin, en deze keer was het een grote. We hebben het beest met zijn tweeën gedood, met bamboestaken om 'm op afstand te houden - want uiteraard vindt een cobra het niet fijn om aangepakt te worden dus viel hij aan, zoals je op de foto's kunt zien.

Ik heb het kadaver in het gras gelegd en Robrecht heeft er met lichte tegenzin bij geposeerd, omdat de slang nog stuiptrekkingen vertoonde. Hij had trouwens ook al twee kikkers op (de cobra, niet Robrecht), als je goed kijkt kun je de bobbels in zijn helaas beschadigde lichaam nog zien (van de cobra, niet van Robrecht).

Het blijft toch zielig, zeker omdat hij zich zo inspande om het kikkerprobleem op te lossen (de cobra dus).

1 opmerking:

Puck zei

Kijken jullie alsjeblieft goed uit voor die lieve,mooie kikkerverslindende beesten. Houd de bamboestokken maar bij de hand.En ook de gifpompjes.Je weet maar nooit.Verder alles goed? Geen buikgriep meer? Hier heeft de winter toegeslagen.s'Nachts matige vorst en overdag om het vriespunt.We gaan richting kerst.Jullie ook? Groetjes.P