woensdag 7 april 2010

Wat een puinhoop.....

In meerdere opzichten.

Laat ik (te)dicht bij huis beginnen. Daar groeien prachtige planten tegen, met kleine struikjes ervoor als begrenzing bij het grasveld.

Beter gezegd: groeiden. Want onze hondjes hebben een nieuw spelletje ontdekt: Django graaft een plant uit en gaat daarmee rondrennen en Sari rent er achteraan om ‘m af te pakken. Als de plant helemaal kapot is, gaat Django een nieuwe halen.

Overdag kunnen we het geboefte nog wel enigszins in de smiezen houden en ingrijpen, maar ’s nachts niet. Trouwens: ze zijn zo snel dat het overdag ook niet altijd goed gaat.

Vandaag komt Sukur langs, we gaan een betonnen rand maken voor de plantjes.



De andere puinhoop: Sanur. Megawati Sukarnoputeri, de vorige president en gebrand op herverkiezing, is er. Haar moeder was Balinese, dus ze is hier razend populair. Ze logeert in Grand Bali Beach, het spuuglelijke hotel dat door haar vader is gebouwd. Haar aanhang van vele tienduizenden meegereisde Javanen heeft de andere hotels, homestays, losmens en kos-woningen in beslag genomen, leeft op straat en maakt er hier een gigantische bende van.

De Bypass is voor minimaal de helft volgezet met hun touringcars, over de andere helft lopen ze te marcheren van de ene bijeenkomst naar de andere, de meegekomen Javaanse politie-agenten zorgen ervoor dat de paar plekken waar wel gereden kan worden ook worden geblokkeerd, het is in één woord geweldig. Gisteren begonnen, gaan ze door tot en met de 9e.

Vandaag ga ik terug, betere foto’s maken. Gisteren ben ik vooral zelf gefotografeerd door Megawati-aanhangers: Peter met een partij-jasje aan met zijn arm om Jan, Piet, Kees en Klaas. En maar lachen. Waarbij mijn glimlach wel breder was toen Marietje, Truus, Linda, Roos en Jessica onder die arm kropen, eerlijk is eerlijk.

’s Morgens is het gelukkig nog erg rustig, dus om zes uur naar het strand met de hondjes is geen probleem. Op dat strand trouwens bijgaande kogelvis gevonden, een prachtbeest als-ie zwemt (wel afblijven want giftige stekels en ze kunnen je vinger er zo afbijten) maar deze studeerde voor woestijnvis en zo te zien is hij gezakt voor het examen. Zonde.

O ja: haar zag ik bij de Makro. Daar móest ik dus een foto van hebben....

En nog maar vier nachtjes slapen...

3 opmerkingen:

Puck zei

Wat een schatjes allemaal. De twee hundjes, mevrouw Megawati,haar gevolg, de kogelvis en tenslotte het lieve meisje op de foto. Wij gaan vandaag weer poetsen en redderen in ons "nieuwe"huisje.Met Stef en Elise is alles kits.P.

Gerard van Sonja zei

Volhouden, jongen. Je kunt het. Je ziet er nog goed uit. Je gaat nu zulke rare dingen doen. We worden bezorgd. File kijken, kinderen en honde poep fotograferen, party jasje aan....... Stef, ga terug, help hem

Anoniem zei

HalLo Puck

Wat lees ik gaan jullie verhuizen?

Groetjes Nel en Puk.