woensdag 5 augustus 2009

En weer een jarige!

Jawel: vandaag wordt Steffie 29 jaar en dat niet alleen: ze wordt met het jaar mooier. Vanavond gaan we die twee feiten uitgebreid vieren in The Village, met Italiaans eten en (waarschijnlijk veel) champagne.



Tja, en wat valt er verder te melden?
Om te beginnen is het erg stil nu. De Keusjes zijn maandag vertrokken naar Nederland, tezamen met Sonja en Gerard – we zetten nog gauw even wat foto’s hier neer van de drie larven tijdens een bezoek aan het Bali Bird Park.













En gisteren zijn ook Sukur en zijn laatste mannen naar huis gegaan omdat het werk aan de voorkant van het huis, het schoonmaken etc. nu toch echt helemaal klaar is. Deze maand kijken we nog even naar verborgen gebreken zodat die nog verholpen kunnen worden over een paar weken, maar vanaf vandaag is het huis dus volledig vrij van alle bouwvakkers.

Alle bouwvakkers? Nee, in een klein hoekje van het huis biedt er nog eentje hardnekkig weerstand. Geen Galliër maar Gatot, de bewaker die ’s nachts tijdens het project de zaak in de gaten hield – we gaan hem houden als bewaker, zodat we ’s avonds met een gerust hart ergens kunnen gaan eten en er ’s nachts ook iemand is als er onraad is, ook als ik weer eens in Nederland zit. Binnenkort gaan we onze “staf” van drie personen hier wat uitgebreider voorstellen.

Wat we ook gaan doen: een paar foto’s plaatsen van het huis zoals het nu klaar is, want het is nog wel een beetje leeg maar toch al erg mooi, vinden we. De vijvers zijn nu gevuld met witte kiezel op de bodem en met planten, het gras is nu overal geplant (en door Chica hier en daar ook weer verwijderd) dus nu hoeft alles alleen nog maar hard te groeien.

En tenslotte: gisteren kregen we bezoek van mijn oude collega Paul en zijn Iris; ze zijn al een paar weken in Indonesië, net op Bali en eergisteren kwam ik ze tegen op het strand bij Mertasari . Heel gezellig, morgen gaan we nog eens samen uit eten voordat ze vrijdag weer naar Nederland moeten vertrekken. Wat wel grappig was: Iris is dol op lontong (kleefrijst), maar ze kan dat hier nergens vinden. Dus zijn Paul en ik maar even naar de hoek van onze straat gelopen, om sateh te halen bij de kaki lima daar: 6 porties van 10 stokjes, uiteraard met lontong.....

(O ja: kaki lima betekent letterlijk 5 benen/poten. Het is een karretje dat, als het niet rijdt, op 3 poten staat. De andere twee poten zijn van de eigenaar van het karretje. Samen 5, dus. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteit: sateh, bakso, nasi goreng, bubur, nasi kuning, bapao, soto.....reken op 5 à 6 duizend rupiah voor een maaltijd, d.w.z. 35-40 cent)

P.S. Wat ik helemaal vergat: met Lef Gawronski hebben we nu het Weekjelos-concept klaar. We zijn er zelf erg tevreden over; hiernaast staat bij "Interessante links" de link naar de website.

8 opmerkingen:

Dit is wat Miehieltje zei

Heee zuske, PROFICIAT!!!! met je 28e verjaardag!

Maak er iets leuks van en laat je maar lekker verwennen.

gr

Brother Miehieltje

Hans zei

Alweer jarig!! De tijd vliegt. Van harte gefeliciteerd mede namens Laika. Groetjes en tot ziens in september. Opa Hans

Puck zei

Nog eens Proficiat,Stef! Dat je maar nog heel lang zo mooi als je moeder mag blijven. Leuke fotos van de kids. Enne...lontong is geen kleefrijst,maar gewone rijst in een pakje gekookt, zodat het als een blokje eruit komt.Maar lekker is het wel met sate of gado-gado of sajur lodeh.Adoeoeoeoeh!smak-smak! Nou,Stef,meen er zelf eentje op je gezondheid.Doei!Mam.

Anoniem zei

Lang zal ze leven (3)in de gloria etc. Je weet wel wat ik bedoel.
HARTELIJK GEFELICITEERD met je verjaardag! Dikke kus uit Lommel.
Ik heb maar geen e-mail gestuurd, die lees je toch niet :-), maar wel een sms (hopelijk nog steeds het juiste nummer).

Dag lieverd,
Shirley

Dnies zei

Hieperdepiep......HOERA!! Proficiat Stef! Jij hebt wel wat te vieren dacht ik zo! Wij hebben genoten van jullie en jullie prachtige huis! Proost! Op je gezondheid!

Roos Bolte Hilling zei

Hallo Steffie,

Even weer naar jullie weblog gekeken, en wat zie ik, je was gisteren jarig, nog gefeliciteerd met je verjaardag Stef.

Geniet steeds weer van de leuke grappige vrolijke interessante verhaaltjes van jullie allemaal, ga zo door.

Lieve groetjes van Roos Bolte Hilling

Anoniem zei

gratz steffie,

namens wim en monique.

oh ja peter jij natuurlijk ook gratz anders voel je je zo in de steek gelaten :)

David en Jolanda zei

Hallooo,

Stef alsnog van harte met je verjaardag!! (sorry.......maar beter laat dan nooit!!!)
Inderdaad Stef wordt er niet ouder op!!! Peter jij ook nog van harte met je vrouwtje!!!

Greets en knufs David, Jolanda en Aaron xxx