zondag 9 augustus 2009

Nog wat fotoos van het huis

We hebben het bouwblog dan wel gesloten, dat wil nog niet zeggen dat er aan het huis helemaal niets meer is veranderd intussen.
Om te beginnen natuurlijk de voorkant: daar zijn ter plaatse betontegels van 1x1 meter gefabriceerd. Dat scheelt met het leggen een hernia of twee. Daarna is er gras geplant tussen de tegels en plantjes tegen het huis aan, nu maar wachten tot het flink gaat groeien.

De poort en wachters nog even in detail; die twee stenen wachters(die derde zwarte die steeds door het beeld komt lopen tel ik even niet mee) lijken hetzelfde maar omdat ze handgemaakt zijn, is dat als je in detail kijkt niet zo. Let maar eens op hun gezichtjes! Boven ons huisnummer zie je trouwens de officiële IMB-plaat: het bewijs dat het huis met een vergunning is gebouwd en dus niet zo maar platgebuldozerd mag worden.

Als je door de garage naar binnen wandelt is dit ongeveer de eerste indruk. De vijver zit nog niet vol, de planten moeten eerst een flink stukje groeien anders verdrinken ze. Verder verdwijnt er momenteel een 1000 liter water per dag uit die vijver, waarvan als ik goed reken er ongeveer 200 toe te schrijven zijn aan de consumptie door de planten en verdamping. De rest verdwijnt door een lek, waarvan ik hoop dat het een slechte afsluiting is van één van de afvoeren – nog een puntje voor de nazorg.

Vanaf het terras ziet het er dan weer net zo uit(Kayun is aan het stofzuigen trouwens), maar heel anders omdat het vanaf de andere kant is. Als je op je hoofd gaat staan is het trouwens wéér anders, dan is het zwembad boven en de lucht onder – en toch valt er geen water uit! Heel apart, maar ik denk dat het komt omdat we hier aan de andere kant van de wereld zitten – in Nederland of België zou dat vast niet werken.

Tenslotte het binnen-vijvertje: daar staat nu een air mancur, water wordt opgepompt naar de bovenste schaal en loopt via de onderste weer terug de vijver in. ’s Avonds met een lamp erop een mooi gezicht, net zoals Ganesha die er achter in een nis zit trouwens. Het gras er omheen was niet helemaal volgens de landscaping filosofie van Chica, die bezig is om er in fasen een Zwitserse alpenweide van te maken: veel bergen en dalen en hier en daar nog wat gras. Over een maand of drie kunnen we skiën in onze eigen achtertuin als het aan haar ligt.

Verder hebben we deze week onze derde en laatste electriciteitsmeter gekregen. Heel apart, niemand schijnt hier zo’n ding te krijgen omdat men nog wachtende is op de nieuwe generatie prepaid-meters, maar wij wel. In ieder geval: nu kunnen de stabilizers worden aangesloten om in huis overal 220 volt te hebben en niet te variëren tussen 170 en 270 volt.

N.B. Ik weet niet of het in Nederland bekend is, maar gisteren konden we op de TV live meegenieten van de belegering en dood van Noordin M. Top, de terrorist die verantwoordelijk is voor de bommen op Bali en in het Ritz Carlton en Marriott. Hij en zijn kornuiten waren bezig om met 500 kg springstof de volgende aanslagen voor te bereiden, o.a. op de president. Een groot succes voor Densus 88, de Indonesische antiterrorisme-eenheid. We zijn benieuwd of de controleposten met mitrailleurs op alle plekken waar buitenlanders komen nu snel verdwijnen.

1 opmerking:

Puck zei

Ja, jij wou op Bali gaan wonen.... Maar ze leren het wel op den duur.Trouwens: laatste bericht: Noordin M.Top is nog steeds voortvluchtig.(zucht).Ze hadden een andere te pakken. 'when will they ever learn?" Houdoe en tot schrijfs.Puck