zondag 23 augustus 2009

Helemaal vergeten

Vorige week zondag liep het Sanur festival af, dat de woensdag daarvoor was begonnen. Naast allerlei muziek- en dansvoorstellingen (en natuurlijk de onvermijdelijk ontstellende hoeveelheid eten) was er ook aan het strand een prachtige vliegervoorstelling, waar we van alles de lucht in hebben zien gaan – koeien, bakfietsen (met draaiende wielen!), de raarste dingen.





Onze favoriet was een blauwe octopus, die hier ergens ook op een foto staat. Maar er was natuurlijk veel meer fraais.

Wat ook vliegt, maar niet zo fraai is zijn vleermuizen. Dat wil zeggen: we hebben niets tegen die beestjes, maar op het moment zijn de nangka’s in onze boom overrijp en daar zijn die vleermuizen dol op, merken we. Naast de herrie die ze tijdens het eten maken in de boom doen ze nog meer: ze vliegen over ons terras en kakken daar de hele boel onder.

’s Avonds moeten we nu lakens over de banken leggen en kussens naar binnen halen; de vloer ziet er ’s morgens niet echt heel fris uit op sommige plekken en dat moet snel worden opgeruimd. Anders zorgt de zon ervoor dat het opdroogt en daarmee niet meer weg te krijgen vlekken in onze tegels veroorzaakt.

Om een idee te geven van het producerend vermogen van deze schatjes: op de muur op deze foto zie je de oogst van twee weken vleermuis-bezoek. In de rest van de tuin en het huis is het schoon, ze zitten echt om de boom heen – en vandaag gaan we de nangka’s daar eens uithalen. Die vleermuizen zoeken maar een ander restaurant.

*UPDATE* We zijn een dagje verder. Kayun heeft de nangka's uit de boom gehaald en het was gisteravond stil. Ook vanochtend hebben we geen vleermuizenpoep aangetroffen; probleem 1 is dus opgelost. Wel zijn de manga's die op de grond zijn gevallen vannacht gewoon weer aangevreten, maar aan de bijtsporen te zien zijn dat muizen of ratten geweest. Da's ook niet fijn, want waar die beesten zijn komen gegarandeerd slangen en we zitten niet te wachten op een python in de slaapkamer. Behalve Elise, die natuurlijk wel. Het wordt tijd voor een kat. Eens zien of we een jonkie kunnen vinden - ook leuk voor Chica.

2 opmerkingen:

Hans zei

In Oud Turnhout waren het mollen, in Sanur zijn het vleermuizen, kortom het is overal wat.
Hier zijn het gluiperige smerissen achter verborgen camera's die me voor de zoveelste keer een oor van 30 euro aannaaien om dat ik och erm 8 km te hard reed. Het zij zo.
Karma of Dharma, zoiets.
Overigens vind ik die prauw waarnaast Chica aan het pootje baden is geweldig. Wat kost zoiets?? Ik zou er best een willen hebben om lekker over de lagune rond te kruisen. Lijkt me geweldig.
Groetjes en sterkte met de vleermuizen. Zolang het maar geen Vampiers zijn zal het wel meevallen. Je Vader

Puck zei

Ik zou best eens zo'n vliegerfeest willen meemaken. Geweldig lijkt me dat.Wat de vliegende en kruipende beesten betreft: houd de rijpende vruchten goed in de gaten. Pluk en raap ze tijdig.Zo houd je Batman en consorten op een afstand.En pas verschrikkelijk op voor slangen. Serieus,het zijn meestal geen aardige dieren als je ze onverwacht tegenkomt.Elise heeft er nog geen idee van.In Spanje kijk ik zelfs eerst goed voordat ik in de tuin een voet neerzet.Nou ja, jullie weten het zelf wel.Mooi verhaal was het weer,groetjes van Puck..