vrijdag 26 september 2008

Gewoon nergens op rekenen

is toch maar weer het beste. Want wat werd er, geheel volgens herziene planning, om drie uur ’s middags gebracht?

Juist. De boekenkast. Of beter: kasten, want het zijn er drie die samen een geheel vormen. Massief teakhout, dus loodzwaar en dat was aan de heren die ‘m kwamen brengen wel te zien.

Na het inladen van tig dozen boeken had ik het trouwens ook wel gehad; het was gisteren namelijk b-l-o-e-d-h-e-e-t, dwz een graadje of 32 maar dan heel vochtig. Of je met een warme natte deken om je heen staat en het schijnt nog erger te gaan worden.

Maar goed; hij is er, we zijn weer een stuk verder met opruimen en hij is best mooi. Toch? Wij vinden in ieder geval van wel.

Vandaag (hij ligt nu nog in dromenland) is mijn vader jarig. 77 jaar jong, gisteren hebben we het vast ingeluid bij de Ier. Goeie tent! The Cat & the Fiddle, wel even reserveren als je op donderdag (of zondag of dinsdag) gaat in verband met de live muziek, maar erg de moeite waard: de muziek is OK, het eten ook (Donegal Beef, lekker), ze hebben Bintang van de tap (=beter dan flesjes) en ook nog goede bediening – maar dat heb je hier eigenlijk altijd wel. Soms traag, soms brengen ze de verkeerde dingen, maar altijd met een brede glimlach.

Robrecht heeft ikan bakar gegeten trouwens; hij is gisteravond (donderdag dus) in de kampong van de familie van Hasron aangekomen, in het Padangse. We hebben hem kort gesproken, maar het gaat allemaal goed. Hij heeft al heel wat foto's gemaakt en de trefwoorden "prachtig" en "veel oerwoud" hebben betrekking op Sumatra. Javanen (in Jakarta) vond hij overigens heel anders dan Balinezen: lomp. Amsterdammers versus Vlamingen, denken wij dan ;-P

Vanmorgen trouwens een regenbui.....dus heb ik maar een taxi gebeld om Elise naar school te brengen want het zag er naar uit dat die bui nog wel even zou duren en om nou de hele dag in natte kleren op school te zitten leek me ook niets.

Natuurlijk hield het direct op met regenen toen de taxi hier stond. Balinese goden hebben namelijk een reuzegroot gevoel voor humor. Maar we pakken ze nog wel terug. Ik stop gewoon wat verse pepertjes in de offers morgen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat Hans! namens ons allen hier vanuit (het toch ook weer zonninge)Nuenen.

Miehieltje & Family

Anoniem zei

Alsnog van harte vader van Peter!!!
En uiteraard peter, Stef en de kids jullie ook van harte!!
Zo te lezen hebben jullie het gezellig gevierd!!

Greets de Smullies en doggies xxx

Anoniem zei

By the way de kast ziet er super uit!!!!

Anoniem zei

Hans,

Van harte gefeliciteerd. Al 77 jaar jong. Geniet van je tijd daar.

Joost & Ria