donderdag 25 september 2008

Nieuwsflits

Het is nu donderdag – vanmorgen bij het naar school brengen van Elise heb ik de eerste regendruppels gevoeld. Hoewel nu, een uurtje later, de zon al weer volop schijnt lijkt het er op dat het natte seizoen toch wel nadert.

Afgelopen dinsdag werd tot mijn stomme verbazing de tafel/ kast voor de televisie etc. op tijd geleverd. Gisteren belde de leverancier van de boekenkasten gelukkig op om te melden dat de kasten later dan afgesproken zouden worden gebracht, anders had ik ernstig getwijfeld aan mijn zintuiglijke vermogens.

Die kasten komen dus vandaag, tenzij.....

Robrecht zit vandaag nog steeds in de bus; hij is dinsdag vanuit Jakarta vertrokken en is ’s avonds op Sumatra op de bus gestapt voor een reis van twee dagen en twee nachten. Gisteravond ge-SMSt en hij vond een reis in een bus die niet stopt en waarvan de AC defect is, best saai.

Wij willen niet weten hoe het nu in die bus ruikt. En wat zal hij blij zijn, dat hij straks per vliegtuig terug komt!

Dinsdag ben ik de duikflessen wezen vullen en heeft Stef samen met Elise en mij ’s avonds (in het donker dus) in het zwembad gelegen met de duikuitrusting om, om haar verjaardagscadeau te testen. Dat zal nl. in de container, en het is een onderwaterhuis met flitser voor haar camera. Een paar resultaten zie je hier; het ding werkt echt geweldig.



Gisteren zijn Hans en ik bij Dolf geweest, om wat ideeën te krijgen over ons te bouwen huis. Heel erg leuk en laten we zeggen: onconventioneel. Wordt vervolgd.....(overigens: hij heeft een enorme volière met o.a. vliegende honden, talloze vogelsoorten en sinds twee weken een stuk of 12 eendenkuikens. Een beetje tot teleurstelling van Elise, die na school ook kwam, zijn die kuikens in twee weken tijd gegroeid tot bijna volwassen eenden. Alles, alles groeit hier supersnel.)

En ’s avonds thuis Balinees gegeten: rijst met kangkung en ayam betutu, door Nyoman gemaakt. Lekker!!!!!!! Morgen sateh udang; je koopt hier een kilo verse grote garnalen voor 3 euro...

Vanavond eten we buiten de deur; om de verjaardag van Hans morgen vast in te luiden, gaan we naar The Cat & the Fiddle, een restaurant met op donderdag live Ierse muziek. En, niet onbelangrijk: lekker eten.

P.S. Gisteren telefoon van Jos en Dani gehad; ze zitten in Ubud (en uitgerekend in hetzelfde hotel als Mariam en Bob) en komen binnenkort naar Sanur. Er schijnt hier Leffe blond te krijgen te zijn ;-))

1 opmerking:

Gerard en Sonja zei

Hallo Lui,

Wij lezen met regelmaat jullie belevenissen op Bali. Het is net een boek. Jullie kunnen geweldig schrijven en vertellen.
Doe iedereen de groeten.

G & S