maandag 8 december 2008

Een paar dagen, gevuld met van alles

Zondagmorgen. Gisteravond hebben Leo en Jos bij ons gebarbecued, sateh babi en satek udang. En courgettes met cous cous. En een paar biertjes, waarna de verhalen steeds sterker en hilarischer werden. Leo heeft m.i. zijn roeping gemist, hij had stand up comedian moeten worden.

Sterke verhalen na "maar" een paar biertjes? Ja, want voordat we gingen eten zijn we naar de opening van Six Point Café geweest, het grand café van Joost en Frans. Mooie tent, heel veel Nederlanders en daar waren er een groot aantal bij die we nog niet kenden. En ook bier en bitterballen. Vandaar.

Zoals in de laatste update van de vorige bijdrage vermeld staat onze auto weer / nog in de bengkel. Upe heeft een motortje gehuurd, zodat we nu gezamenlijk op twee wielen rondscheuren – wel zo makkelijk in Sanur trouwens.

Zo kom je bijvoorbeeld ook snel bij de (k)leermaker, waar Upe een perfecte copie van zijn leren jasje heeft laten maken; waar we ter plekke ook een mooie slangenleren hoes voor iPhones hebben laten ontwerpen (de iPython). En bij de warung, waar je heerlijke nasi bungkus (rijst met van alles erbij in een bruin papiertje, kost vrijwel niets) kunt scoren.

Vrijdag, dat vergat ik haast, hebben Upe en ik zowaar hard gewerkt: de locatie gefilmd die we willen gebruiken voor trainingssessies, gesproken met de eigenaar en de managers – ze snappen precies wat we willen en zijn daar ook erg enthousiast over.

Daarna zijn we met z’n allen (behalve Robrecht, die afspraken had rondom zijn regelarij van studies in Australië) naar de School Fair van de BIS geweest, Elise’s school.

Daar was van alles te zien – en te koop ook. Boeken, tassen, sieraden, kleding, je kon je haar laten kleuren (heb ik natuurlijk direct gebruik van gemaakt), er waren traditionele dansen door de banjar....van alles.

Met betrekking tot het laatste: de gamelan, het orkest dat de dansers en danseressen begeleidt, bestaat natuurlijk ook uit leden van die banjar. In traditionele klederdracht. Op één na: hij was nog aan het werk als security medewerker van de school en zat er in uniform tussen. Mooi: een van de kerels waar ik altijd mee loop te geinen, nu bloedserieus in zijn “echte” , want privé, leven.

In ieder geval: we hebben er een paar mooie boeken gescoord (duiken, vogels) en een fantastische, volledig over de top zijnde tas voor Steffie.

Vervolgens naar het strand: bij de zonsondergang een drankje, heerlijk vis gegeten........en een beetje op tijd naar bed want de kinderen moesten zaterdag optreden als zwarte Pieten. Dat ging overigens goed, al waren de kinderen naar hun smaak wel erg braaf.

En nu? Elise gaat haar huiswerk maken, Arjuna gaat met een stel Balinese vriend(inn)en zwemmen, wij gaan koffie drinken op een terrasje. En daarna he-le-maal niets doen. Denk ik.

Geen opmerkingen: