zondag 21 februari 2010

Chica op zondag - update

Net terug, we hebben weer vijf uur bij haar gezeten. Jos is vanmorgen erbij geweest, van hem zijn de bijgaande foto's. Het gaat weer minder goed. Hoewel Chica weer wat alerter is en zelfs al zelf iets gegeten heeft, een broodje (ze is gek op brood, namelijk) loopt haar hematocrietwaarde weer terug. Die is nu 18. Ook houdt ze vocht vast; in combinatie schijnt dat te wijzen op het niet functioneren van haar nieren. Ze plast veel te weinig.

Een bloedtest op haar nieren is weer uitgevoerd, maar misgegaan omdat haar bloed weer heel slecht is. Er is geen donorbloed.

Ze moet een katheter krijgen om haar urine kwijt te raken. Er zijn geen katheters. Het hele eiland afgebeld: niets. Ze gaan proberen om een katheter voor vrouwen in te brengen.

Ze moet vitamine K1 krijgen voor haar bloed. Er is geen vitamine K1 meer.


UPDATE

Om half zeven terug met Het Geheime Wapen: lamsvlees. Als pup bij de fokker kreeg Chica brokjes met lamsvlees-smaak en daar is ze dol op. In Oud-Turnhout heeft ze een keer een lamsbout uit de keuken gestolen, toen ze nog maar drie maanden oud was. Hoe ze op het kookeiland kon komen is ons nog steeds een raadsel.

Dus wij dachten: als ze ècht niet wil eten, eet ze dit ook niet. Stef heeft bij de makro lamsvlees gehaald, we hebben daar wat van kleingesneden en ik op de brommer met HGW terug naar de dierenkliniek. Daar lag Chica buiten haar bench - het inbrengen van een mensen-katheter is niet gelukt, ze wilden me net bellen. Morgen proberen ze het opnieuw, maar dan na het toedienen van een tranquilizer en uitsluitend als de volgende niertest is mislukt -  vanavond testen ze opnieuw. Je zou haast denken dat ze anemie heeft vanwege alle bloed die ze uit haar trekken, in plaats vanwege een gestoorde nierfunctie.

In ieder geval: het lamsvlees was in no time verdwenen. Chica at niet, maar ze vrat. Morgenochtend vroeg sta ik dus weer daar met een half pond vers lam, en morgenavond wéér. En de dagen daarna ook. Aan het eten zal het niet liggen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ellendig allemaal, het zag er gisteren nog zo hoopvol uit, dat we dachten dat ze het wel zou redden...Keep our fingers crossed en leven met jullie mee.
liefs,
Saskia

wim en monique zei

Wij kunnen niets anders zeggen dan dat we hopen op een goede afloop voor jullie en blijven duimen.
Sterkte

Wim en Monique

Gerard van Sonja zei

Kon die arme Chica maar praten. Misschien vindt ze dit al lang niet meer leuk. Hopelijk wordt het lamsvlees niet haar laatste avondmaal. We blijven het met angst en beven volgen.

Unknown zei

waarom laat je niet een katheter
uit Jakarta invliegenb of Singapor

Sterkte

Tom

Unknown zei

Lieve Chica,

Je bent een sterke hond een echte vechter.

Vecht door we kunnenje niet missen.

kus

Eliane en Tom

Puck zei

Het is wel duidelijk hoeveel jullie van Chica houden en hoeveel ze voor jullie betekent. En daaron grijpt mij dit allemaal zo aan.Moge al jullie inspanningen toch resultaat hebben.Liefs! P.