zaterdag 20 februari 2010

Zaterdag - vallen en opstaan - incl. update

Waarbij dat "vallen" dan slaat op het vierde kabinet Balkenende dat de eindstreep niet gehaald heeft - die gemeenteraadsverkiezingen in maart komen zo wel heel dicht bij de verkiezingen in mei. Spannende tijden daar in Nederland!

En oneindig veel belangrijker: het "opstaan" slaat op Chica, in figuurlijke zin want letterlijk opstaan kan ze nog niet.

Vanmorgen kwam ik bij haar aan en tot mijn grote blijdschap en verbazing was ze van de zuurstof af en wakker. Haar tandvlees was weer roze, er zijn weer bloedvaatjes zichtbaar in haar ogen, ze had al wat gegeten - maar ze was nog wel erg zwak.

Haar temperatuur (38,9) is nog te hoog vergeleken bij de 38,1 die het moet zijn maar al heel wat beter dan het was. Haar bloedwaarden zijn ook nog niet goed, maar al wel een stuk beter met een hematocrietwaarde van al weer boven de 20; wel heeft ze nog veel te veel lymfocyten in haar bloed maar goed, het is ook nog maar kort na de operatie.

Toen de dokter kwam om haar wond te verschonen (die er heel goed uitziet - die wond dus), bleek dat Chica nog niet op haar achterpoten kan blijven staan. Daar moest ze dus geholpen worden. Buiten de bench is ze verschoond en daar bleek ook dat haar blaas nogal vol zat. Maar Chica verdomt het om binnen te plassen (ze kan haar plas dus weer ophouden!) en daarom zal ze vanmiddag waarschijnlijk een katheter krijgen tot ze weer sterk genoeg is om zelf naar buiten te lopen.Hiernaast overigens een foto van haar blote buik met een drain voor het wondvocht.

Steffie en Elise waren er inmiddels ook en die hebben nog even bij haar gezeten tot ze in slaap viel - ik ben naar huis gegaan want daar wachtte een sollicitant. Made, de neef van Wayan die de rechterhand is van Oka, wil bij ons de vacature van tuinman vervullen en wij hebben daar "ja" op gezegd.

Maar terug naar Chica: op dit moment lijkt ze aan de beterende hand. We hopen dat dat zo doorgaat; ik ga in ieder geval straks terug en dan maar eens kijken of ze wat wil eten.

UPDATE

Nou, dat eten wil ze dus niet - maar met vereende krachten hebben Steffie en ik er een half blikje hondenvoer en wat gekookt vlees ingekregen middels de beproefde "ik stop het achter in je keel en je bek mag pas open als je hebt doorgeslikt"-methode. De bouillon van het vlees dronk ze wel snel op. Dat eten moest wel, omdat ze oraal antibiotica krijgt nu.

Verder slaapt ze als een roos, snurkt daar gezellig een beetje bij en die katheter hoefde niet want ze heeft in haar slaap geplast. Grappig: ze slaapt, maar als we weggaan zijn haar ogen ineens op en kijkt ze ons verwijtend aan. Het lijkt bijna of ze opknapt....

Morgen verder. Vanavond laten we haar met rust, morgenochtend gaan we haar weer voeren. Haar avondvoeding wordt door de nachtploeg van de dierenkliniek gedaan; had ik al verteld dat ze ongelooflijk lief zijn voor dieren daar?

Over lief gesproken: ontzettend bedankt namens ons allemaal voor de vele reacties op het blog, telefoontjes, e-mails, SMS-jes en "live" reacties die we hebben gekregen. Chica heeft veel vrienden, dat blijkt maar weer - en het helpt ons ook in deze moeilijke dagen. Nogmaals dank!

2 opmerkingen:

Puck zei

Het duimen,de steun en belangstelling van iedereen ,maar vooral het aaien en de lieve woordjes van jullie hebben toch gehoplen.We kunnen weer een beetje opgelucht ademhalen en hopen dat het herstel zich voortzet.Ben heel blij.P.

MaDeSaFli zei

Dit lijkt op het begin van een herstel! We hopen het! Alhoewel we ver weg zijn denken we steeds aan jullie en leven we ontzettend mee! Heel fijn dat je t blog bijhoudt Peter!