maandag 1 maart 2010

De Dag Van De Afrekening


Vannacht was het zo maar redelijk rustig: Chica hoefde niet van het terras af de tuin in, ze heeft me alleen maar wakker gemaakt om even tegen me te blaffen en mijn  hand te likken - het was volle maan dus ze was in een romantische bui denk ik.

Vanmorgen is onze nieuwe tuinman Hasan begonnen en hij is de hele dag gebleven! Misschien komt-ie morgen nog terug ook, hij werkt in ieder geval goed door dus we zouden 'm graag houden als dat zo blijft.

En natuurlijk stond ook vandaag nog heel erg in het teken van Chica: haar temperatuur (39,5), haar eetlust  (250 gram lamsvlees, een half blik puppy-voer, een bord soep, 2 boterhammen met pindakaas, 4 boterhammen met gekookt ei tot nu toe en zometeen gaat er weer 250 gram vlees in en vanavond broodjes kip), haar stoelgang (steeds steviger, ga ik verder niet op in) en plasgedrag (Niagara Falls). Haar bewegen (nog steeds mank en moeilijk) en niet geheel onbelangrijk: de kliniek wil geld zien.

Dus mocht Petertje met zijn betaalpas op pad; de bovenstaande foto met de rekening geeft wel een aardige indruk van de aanslag op ons budget. Maar het was het alleszins waard. Medicijnen voor de komende maand hebben we ook gekregen. Chica mag a.s. woensdag stoppen met de pillen voor haar bloedwaarden en krijgt dan pijnstillers voor haar poot - als ze daarna nog mankt moet ze terug voor röntgenfoto's. De antibiotica gaat nog een paar weken door, net zoals de vitaminekuur (pillen voor mensen, leuk he?). En de waarden van haar witte bloedlichaampjes lopen lichtjes terug, wat dus ook een goed teken is.

Woensdag gaan de hechtingen er uit, de voor die dag geplande bloedtest wordt twee weken verschoven omdat ze zo goed vooruit gaat.

Dus gaan we morgen langzaam aan eens beginnen met het oppakken van de draad van het echte leven: weer eens de deur uit, anders dan naar het ziekenhuis. De draad van het golfen weer oppakken. Lunchen buiten de deur. Met Sari naar het strand / Hoek van Holland. Met Elise naar karate. Dat soort dingen.

Maar nog wel met de revalidatie van  Chica op de eerste plaats. Wie had dat durven denken?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd tot zover. Wat heeft Chica geknokt!! Geweldig resultaat.

Joost

Michiel zei

PFFF fijn om te horen. Goed van Chica en uiteraard van jullie, want er is echt wel geknokt!
Groetjes

Michiel

Dnies zei

Joepieeee!!!

Unknown zei

Alleen de grenzeloze liefde van jullie en kracht die jullie uitstraalden hebben Chica er doorheen gehaald.

PROFICIAT

Eliane & Tom

Puck zei

Ik durf zachtjes te juichen. Chica, volhouden nu! En Peter, mijn petje gaat af voor jouw vechtlust voor jullie lieve schat.Probeer nu iedere dag iets meer te lopen met haar. Haar spieren zullen wel helemaal verstijft zijn.Maar alles komt goed.P

wim en monique zei

in 1 woord super:)

Connie en Chris zei

Ga zo door en geef haar maar een poot van ons.

Carin zei

We hebben jullie en Chica al die tijd op de voet gevolgd en leefden zo met jullie mee. Toen we gisteren geen nieuw bericht op jullie weblog zagen durfden we niet te bellen............
En nu?? Echt fantastisch dat ze mede door jullie fantastische zorg en liefde voor haar er weer bovenop zal komen.
Chapeau!!!!
Liefs,
Dolf en Carin