woensdag 3 maart 2010

Kip. Het meest veelzijdige stukje vlees.



 
Gisteravond kwam Carl op ziekenbezoek bij Chica. Hij had van alles voor haar meegenomen omdat ze zo slecht at. En inderdaad; 4 broodjes van Circle K gingen zo maar bij haar naar binnen.

We hebben nog een hele tijd zitten praten over honden en allerlei andere onderwerpen totdat Carl een SMS-je kreeg: twee van zijn honden (waaronder weer Bentley) hadden koorts en waren aan het overgeven. Dus hij kon  spoorslags naar huis om ze op te halen en door naar de kliniek.

Intussen had Steffie ook nog even een halve kip gekookt en uit elkaar geplukt en we hebben geprobeerd daar de helft van in Chica te krijgen. Tenminste: met dat idee zijn we naar Chica gegaan. Toto onze stomme verbazing verdween haar kop in de bak en met een tempo en vraatzucht die we nog nooit bij haar gezien hebben, was de bak in no time leeg. De rest erin: zelfde resultaat. Kip...ze laat haar lamsvlees er nog voor staan.

Vannacht heeft Chica een paar uur bij ons op de kamer geslapen; we hebben maar 4 keer op hoeven te staan. De eerste keer toen ze wilde plassen, de tweede keer toen ze moest p..pen, de derde keer toen ze had besloten dat ze toch liever in het gras wilde slapen en de vierde keer toen ze ons er op attendeerde dat zij weliswaar buiten was, maar dat haar bak water nog op de slaapkamer stond.

Vanochtend wilde ze weer niet eten. Temperatuur: 40,3. Nadat we haar in de studio (24 graden) hadden gelegd, daalde haar temperatuur wel tot zo'n 39,5 en heeft ze met lange tanden een boterham met pindakaas gegeten. En vervolgens: een halve kip, bliksemsnel. 

Tineke is met haar dochter op ziekenbezoek geweest. Zij had Chica de laatste keer gezond gezien op het strand en is enorm geschrokken van wat er van haar over is gebleven. Wij zijn het inmiddels al gewend en vinden het nog steeds een rotgezicht, maar ik kan me voorstellen dat mensen die haar nu voor het eerst weer zien inderdaad moeite hebben om onze grote lobbes te herkennen in het uitgemergelde dier dat hier nu ligt.  Ze heeft zelfs deuken in haar kop boven haar oogkassen, alle vet is verdwenen.

's Middags wilde Chica naar buiten; ze heeft een paar uur bij Hans voor het terras gelegen- bijgaand de foto's. Vreemd genoeg kun je daar niet zo goed op zien hoe mager ze is, maar let eens op haar heupen: die bulten bovenop, dat is haar bekken wat uitsteekt. En zelfs door haar toch behoorlijk dikke vacht kun je nu haar ribben zien.

De dokter zou vandaag komen om haar hechtingen te verwijderen en om een check up te doen. Gelukkig dachten wij, want die koorts zit ons niet lekker. Om drie uur maar eens gebeld - en de dokter heeft vandaag vrij. Upacara...

Het eten vanmiddag: kip, vermengd met geit (12.4 seconden) en een boterham met ei (2 minuten). Er moeten nog heel wat kippen in, we zijn blij dat ze er zo dol op is. Over een uurtje krijgt ze weer een halve.

Maar: ze eet tenminste, zolang ze dat blijft doen is ze op de goede weg. En ze loopt niet meer mank. Onzeker nog omdat ze zo zwak is, maar niet meer mank.

En zometeen gaan Elise en ik naar karate. Eindelijk, na ruim twee weken eens even goed afreageren.

2 opmerkingen:

David en Jolanda zei

Fijn om te lezen dat ze in ieder geval wat meer eet!!!'
Keep our fingers crossed!!!

Liefs en dikkedikke knuffels aan Chica!!!!

David en Jolanda XXX

Puck zei

Het gaat nu toch echt in stijgende lijn met Chica. Wat een opluchting. Goed alle botjes uit die kip verwijderen,hoor.Jullie een goede nachtrust gewenst. P.