woensdag 26 november 2008

Weer een afscheid...

Woensdag – vanmiddag gaan tante Nelly en Yoke terug naar Nederland.

Maandag hebben de dames doorgebracht met shoppen in Denpasar en Kuta; ’s avonds gingen de voetjes van de vloer in LaPau (met excuses voor de slechte kwaliteit van de fotoos).









Dinsdag is het shoppen doorgegaan in Kuta, maar wel in een andere shopping mall.Gisteravond zowaar niets op het programma, omdat de koffers moesten worden gepakt (=gepropt).

Op dit moment worden de voorbereidingen gedaan voor de laatste inkopen, naar ik begrijp mogen de winkeltjes in Denpasar zich verheugen in een bliksembezoek van nog een paar uur voordat het duo naar het vliegveld vertrekt.

Daar willen ze wel op tijd zijn, wan dan hebben ze nog een paar uur om de winkels van het vliegveld grondig te verkennen.

We gaan ze missen. De lokale middenstand ook.

Gisteren is Jeroen aka Joep aka Upe aangekomen. We gaan aan het werk, een vol programma (nou ja...) met natuurlijk ook weer leuke dingen. In ieder geval hebben we hem tot 2300 uur wakker gehouden – de beste remedie tegen jet lag.

En ik heb ontdekt dat de Toyota na een lang verblijf in Indonesië lokale trekjes begint te vertonen. Hij doet liever niet teveel tegelijk, zoals èn verlichting aan èn airco èn de motor draaiend. Dus of het licht moet uit, of de motor, of de airco. En de radio en de ruitenwissers hebben hetzelfde.

Het aardige is, dat als de motor stopt omdat de airco aanstaat (meestal net voor een bocht) ook de stuur- en rembekrachtiging wegvallen. Leuk! Ik heb al weer heel wat aanstormende muren gezien, maar tot nu toe is nog alles heel. Toch denk ik, dat we het maar moesten laten repareren.

1 opmerking:

Roos Bolte Hilling zei

Hi Peter en Steffie,

Mede dank zij jullie heeft ons moeder en Yoke een geweldige vakantie gehad, afgelopen zondag bij haar geweest, en aan gehoord hoe leuk ze het bij jullie hebben gehad.
Ons was opgevallen dat onze oude moeder heel goed uitzag en voldaan weer thuis kwam, met vele verhalen.
Bedankt namens hun voor jullie gastvrijheid.

Vind het nog steeds leuk en grappig om jullie verhalen te lezen.
Succes verder met het land veroveren.

Groetjes Roos