maandag 23 februari 2009

Even voorstellen?


Langzamerhand worden het vaste bewoners dus wordt het wellicht tijd om ze eens voor te stellen: Jut en Jul, onze vogels-waarvan-wij-dachten-dat –het-kuikens-waren-maar-ze-blijven-zoals-dit.

Wat het zijn: het lijken wel kwartels, met onhandig grote poten en ze zijn ook schuw. Maar evenzogoed hardstikke nieuwsgierig. Vliegen kunnen ze niet, maar ze klimmen we in struiken en kunnen daar heel stil blijven zitten. En onze tuin is hun tuin, zoveel is wel duidelijk: ze wonen hier en vinden dat best leuk.

Op bijgaande foto zie je Jut (of is het Jul?) maar dat maakt niet veel uit want Jul (of Jut?) ziet er precies hetzelfde uit.

Of er verder nog iets gebeurd is? Och....Steffie en ik zijn samen met Jos op onze motorfietsjes naar Sukawati gereden om in Batuan, een dorpje daar in de buurt naar meubels te gaan zoeken. Dat zit daar allemaal dicht bij elkaar, lekker makkelijk. Typisch Indonesisch, trouwens. Niets “verspreiden en naar je klanten gaan”, maar gewoon gezellig dicht met je concurrenten bij elkaar blijven zitten. Voorbeelden?

- alle beeldhouwers (tuinbeelden en zo) zitten bij elkaar op de weg van Denpasar naar Tabanan
- alle tuincentra zitten bij elkaar in Renon
- Kijang is een razend populair automerk hier. Het is eigenlijk Toyota, in Indonesië geproduceerd. Als je een Kijang dealer zoekt, zl je die vrijwel nergens in Bali vinden. Want de twee Kijang-dealers voor heel Bali zitten allebei in Denpasar. In dezelfde straat. De rest van Bali heeft er geen.
- U zoekt een flinke plastic kiepauto voor uw (klein-)kind? Nee, dan kunnen we u op Bali niet helpen. Maar in Solo, aan de doorgaande weg naar Yogya, vindt u wel een winkel. Of tweehonderd, want daar verkopen ze kilometers lang niets anders.

En voor mooie grote houten tafels en stoelen moet je dus naar Batuan – als het massief moet zijn, want samengesteld houten meubelen komen van Java en daarvoor moet u naar de Bypass Ngurah Rai, tussen Sanur en Kuta. Snapt u?

Tegels? Jalan Teuku Umar, Denpasar. Natuursteen ook? Nee, alleen tegels. En sanitair. Natuursteen is ergens anders, namelijk ..........aaaaarrrgggghh!

Maar leuk is het wel – en voorlopig zijn we nog niet klaar........

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Weinig vlees voor de BBQ zo te zien. Wel schatig hoor J&J.

a) Is het een tweeling (broer-zus). Hier dient dus nader onderzoek plaats te vinden.

b) Verhuizen ze mee naar je nieuwe pool?

Gr. Joost

Anoniem zei

hahahaha Jut en Jul!!

Maar....dat wordt flink trippen eer dat jullie al de meubels en tegels bij elkaar hebben!!! Succes!!!

Gr. Smullies & doggies xx