zondag 15 maart 2009

Poeh.....

...al een week niets op het log gezet....is er dan niets gebeurd?

Toch wel:

Zaterdag: uitslapen na een avondje strand. En vervolgens lanterfanten in het dorp, niet echt actief. Zwembadderen. Lunchen met nasi goreng in een warung die populair is bij bemo-chauffeurs en dus heel goed; Puck werd gelijk voor kleren gestrikt in het winkeltje daarnaast. Dinsadag waren haar kleren klaar.

Zondag een uitgebreid ontbijt bij Batujimbar, gevolgd door nog een dagje lanterfanten...

...en maandag zijn Puck en Dolf op verkenning uitgegaan, terwijl Stef en ik op jacht gingen naar vloertegels voor de keuken. Gelukt! Bij thuiskomst stonden Germaine en Wilma op de stoep, ze zijn op Bali op vakantie en kwamen ons opzoeken. Dat zijn de leuke verrassingen!

Dinsdag wederom een rustige dag, zij het dat de dames op pad zijn geweest en Dolf en ik de firma Generasi met een bezoek hebben vereerd: de schokbreker-rubbers van de Toyota waren aan vervanging toe en ook de bladvering mocht wel weer eens een beetje worden verhoogd. En we kregen daar een ideetje, dat vrijdag werkelijkheid zou worden.....

Woensdag: er op uit! Gede stond ’s morgens op de stoep, we zijn gevieren (Elise was naar school en werd door Jos opgehaald) naar Goa Lawah, Klungkung en Ubud gegaan. Dingen bekijken en shoppen dus.

Donderdag weer rustig in Sanur rondgehangen, vrijdag is Stef met Puck en Dolf naar Kuta getogen. En ik weer naar Generasi, want met de eigenaar daarvan had ik afgesproken om naar zijn neef te gaan.

Die neef is namelijk heel handig en heeft daar zijn beroep van gemaakt. In drie uur tijd heeft hij de uitlaat onder de Toyota vandaan gehaald en een compleet nieuw uitlaatsysteem gemaakt – met aan iedere kant van de auto een roestvrij stalen stortkoker waar een geluid uitkomt.......een geluid.......probeer je een Harley Davidson Fat Boy voor te stellen die sambal heeft gegeten de avond tevoren en nu een tweeling moet krijgen.

Iedere Balinees onder de twintig steekt nu met een brede grijns zijn duim op als we langs komen. Alle andere mensen negeren ons of reageren met afgrijzen. Wij voelen ons weer de pubers die we denk ik altijd zijn gebleven.


Zaterdag zijn we met zijn allen en Gede vertrokken naar Tabanan-Pupuan-Seririt-Banjar-Lovina, om zondag via Singaraja-Kintamani-Sukawati terug te keren; een prachtige rit. Omdat Gulingan, het maan-nieuwjaarsfeest dinsdag begint, zijn overal de penjors al weer in groten getale aanwezig – morgen nog meer. Ook zijn we nog bij "onze" Nyoman langs geweest ,die ons had uitgenodigd om bij haar thuis te komen op haar vrije dag. Heel mooi huis, leuke tuin: verzorgd, schoon....en ze had heerlijk gekookt zodat we om 4 uur 's middags aan de derde warme maaltijd van de dag zaten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Reincarneren auto's nu ook al?? Ik denk aan een Buggi met spaghetti uitlaat--->Feryota subsidiair Toyari. Volgende stap is waarschijnlijk het inbouwen van een 100 watt audio booster zodat in de wijde omtrek van Sanur iedereen kan meegenieten van Led Zeppelin, de Sexpistols of hoe dat Muzigeteisem verder heten mag.
LOL!!!
Groetjes van Hans (ook aan Puck en Dolf, ik wens ze sterkte)

Peter zei

Dat klopt Hans! Enneh....die 100 watt audio booster...in de Toyota zit een 1500 (vijftienhonderd) watt versterker dus ook dat is helemaal in lijn. ;-P

Anoniem zei

Peter, Elise,

Jullie kijken toch naar de grond hopenlijk of zijn jullie door Dolf op het matje geroepen?

Wel zie ik dat er aardig
"gebruind" is in de tussentijd.

Gr. Joost