donderdag 18 juni 2009

Alleen uitpakken deze keer

Gisteren was de dag van uitpakken, maar ook de dag dat een deel van de gekochte meubels werd afgeleverd.

Ten eerste de eettafel: ruim 900 kilo! Gelukkig konden de poten apart door 4 man gedragen worden zodat het blad (toch nog een kilootje of 600) door 9 man puffend en zwetend door de tuin is gebracht. We hebben daar helaas geen foto's van - wel van de tafel en de stoelen (die bij een andere leverancier zijn gekocht). Duidelijk is te zien dat het blokje met hout in de goede kleur dat beide leveranciers van ons hadden, een vrije interpretatie heeft gekregen bij de uiteindelijke productie. Ofwel: de kleuren zijn erg verschillend. We zijn er nog niet uit wat we daarmee moeten...

Dan de zithoek: zag er heel groot uit in de showroom, past prima op het terras. Voorlopig even hier neergezet met de kamerschermen ernaast, omdat ik zelf (hahaaa! Een ontwerper!) een kast heb ontworpen die nu op de achtegrond nog net zichtbaar wordt gemaakt - weliswaar anders dan ik had bedacht, maar dat heet voortschrijdend inzicht. We hebben op het terras hier en daar nog wel een beetje plaats over dus.

Steffie en ik houden ons dus bezig met het inrichten van onze respectievelijke hobbyruimtes: de keuken (Steffie) en de studio (ikke), waar Elise nog even moet wachten op haar kasten (zaterdag) voor ze "los" kan op haar kamer. Tegelijk met Robrecht die dan hopelijk uit de kroeg in Perth hier is aangekomen.

Gisteravond konden we geen pap meer zeggen. Gelukkig deed Jos dat voor ons, Yathi had geweldige soto ayam gemaakt (vinden we lekkerder dan pap) dus konden we douchen en bij hem thuis aanschuiven - en daarna naar goed Indonesische gewoonte gelijk naar huis (SMP: sudah makan pulang) en slapen. Op. Yathi komt vandaag met Nyoman poetsen.

Had ik al vermeld dat de auto stuk is? De persnelling is deze week aan de beurt. Ik ga zometeen, voordat we verder gaan op het project, even kijken in de bengkel. Ze willen een paar tandwielen vervangen. Komt nu natuurlijk heel slecht uit, maar Gede komt zometeen om met ons de allerlaatste spulletjes over te brengen.

En vanavond gaan we voor de eerste keer slapen op ons nieuwe adres - dat gaan we vieren met de jongens van de bouw. Om 3 uur stoppen ze met werken, opruimen, mandiƫn, schone kleren aan - want vanaf 5 uur is er eten en drinken, vieren dat het eerste deel in vijf maanden is gebouwd. De catering komt om 4 uur, morgen hebben we foto's.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve mensen,

Gefeliciteerd met de nieuwe "residentie". Begint al huiselijk te worden als je je eigen boeken ziet staan nietwaar Peter? De keueken ook al klaar en ingericht met de noddige apparatuur. En het terras: in een woord super. Eettafel staat op zijn plaats?

We blijven het volgen. Nu Robrecht nog thuis en alles is compleet.

Hans zei

Heel veel plezier met jullie house warming party.En voor straks: Welterusten en morgen gezond weer op.
En die toyota, wat dacht je van afzinken in de indische oceaan? Ergens waar het heeeel diep is.Ik krijg associaties met een rooie Peugeot 104 die ook altijd ziek of onderweg was. Alles wat kapot kon ging kapot en wat niet kapot kon ook.Ik voel met je mee.
Groetjes van Opa Hans voor allemaal. En geef Robrecht maar een stevige klap op zijn schouder. Respect voor zijn pioneers geest.
Tot mails, Skypes of anderszins.

Jolanda zei

Ha Luitjes,

Heel veel plezier, en geluk in jullie nieuwe woning!!!
En......een hele fijne eerste nacht rust!!!

Geef Robrecht morgen maar een dikke welkoms knuffel van mij!!!
Ook van David!!! (ook al zit hij in Afrika)

Greets Jojo en Aaron xxx

Puck zei

Welkom in jullie rumah baru, yang bagus sekali! Hier hebben jullie lang op gewacht. Leuk die selamatan met de bouwers erbij. Ik wou dat ik even kon komen kijken. Dat gebeurt nog wel eens.Sterkte en succes met de rest van de verhuizing. Robrecht zal inmiddels aangekomen zijn. Helemaal leuk,dus.En, zoals Michiel al melde:STAN IS GESLAAGD! Iedereen blij en Stan verkeert ergens tussen hemel en aarde. Groetjes en veel plezier.Puck.