maandag 8 juni 2009

Beetje knutselen met hout

Gisteren, afgelopen zondag dus, heeft Leo ons uitgenodigd om een kijkje te nemen op zijn bootje. Hij heeft namelijk op Kalimantan een scheepsromp laten maken en die is vervolgens naar Bali gesleept.

Hier wordt het schip (want dat is het met een lengte van zo’n 50 meter wel) afgebouwd en in april volgend jaar moet het klaar zijn.

Dus: wij naar Sarangan, want daar ligt-ie. Alex was en ook, en met z’n allen zijn we gaan kijken. Er moet natuurlijk nog een hele hoop aan gebeuren, maar je kunt al wel zien wat het uiteindelijk worden gaat.

Op de eerste foto zie je de romp van buiten, terwijl we erheen varen – probeer je daar nog een boegspriet van zo’n 7 meter bij voor te stellen en je begrijpt dat dit niet een schip is dat je zo even in een box vaart in de jachthaven van, pakweg, Oostende.



De motor is inmiddels geplaatst zoals je ziet – op de achtergrond zie je ook nog één van de drie generatoren die straks nodig zijn om alle elektrische functies te kunnen uitvoeren. Want het wordt ernstig luxe en daar hoort bijvoorbeeld airconditioning in alle 6 de passagiershutten (en de master cabin, en de kapiteinshut) bij, om maar iets te noemen. En compressors voor de duikflessen, de Nitrox-installatie – want dat komt er óók op! Je wilt er toch niet aan denken dat je met zo’n schip door de Indonesische archipel vaart en op de allermooiste duikstekken komt? Ik wordt daar zooooo hebberig van.......

Dat er gekookt moet worden is ook wel duidelijk – hier staan we in de keuken. Volgens Leo is die wel ongeveer zo goed als klaar; de pannen en zo zitten in die handige kisten waar Elise op zit (Siemens Modular Line) en het elektrische vleesmes is er ook al. Eigenlijk hadden we zo op reis gekund, alleen zit de ankerlier nog in de verpakking dus je begrijpt........

Na afloop van de rondleiding zijn we nog even de haven rondgevaren om te kijken wat daar verder nog lag – sommige schepen waren wrakken, andere heel erg mooi (onder andere een zeilschip van 200 jaar oud, prachtig) . Maar de grootste en straks de mooiste is toch wel de Mutiara Laut, hier achter een trotse Leo.

(Voor meer verhalen over het bouwen van dit schip kun je terecht op http://www.farelli.info/pagesmutiara/mutiara_laut.htm en op http://www.mutiaralaut.com/ is de officiële website)

Geen opmerkingen: