woensdag 10 juni 2009

Ontspannen...

Daar komt het dus niet echt van op het moment. Niet alleen omdat we bezig zijn met de verhuisperikelen; daarnaast speelt er nog zowel het één en ander waar we op 4 juli a.s. iets over hopen te kunnen berichten.

En: op 18 juni komt Robrecht thuis! Met zijn neus in de boter, midden in de verhuizing, we kijken daar erg naar uit. Vier maanden is hij nu weg geweest, medio juli begint het volgende semester dus heel erg lang zal hij niet kunnen blijven – maar een paar weken dus wel.

Elise heeft op dit moment haar laatste schoolweek; echt leren doen ze niet meer, het is een week van allerlei activiteiten zoals muziek maken, snorkelen, schilderen, weet ik wat allemaal meer – ze heeft nog geen tijd gehad om deel 2 van haar belevenissen op het duikkamp te schrijven maar dat komt nog wel.

En we zijn spullen aan het kopen. Interessante spullen voor in huis, zoals bezems, schoonmaakmiddelen, bestek en onderzetters. Vandaag weer, dan gaan we met Monique en Wim op sjouw naar Kerobokan (zometeen al) en dan weer snel terug want er komen vandaag ook weer allerlei dingen naar ons huis – onder andere de tempel.

Als je dacht: kom, ik woon op Bali dus laten we maar eens een tempeltje aanschaffen – dan heb je het mis. Gisteren zijn we zo’n ding gaan kopen met Kadek, een assistent van Oka. En die is in overleg gegaan met Komang, degene die ook de tijdelijke tempel bij ons heeft geplaatst. Want er zijn vele soorten tempels, onder andere bepaald door de plaats waar die tempel moet staan in of bij het huis.

Kijk, en voor ons – maar dat wist jij vast al – moest er dus een Penunggun Karang komen. Met een dakje bovenop, hij mag daar niet open zijn –zoals de tempel op de foto rechts. De onze is de middelste, middelgroot (komt op een betonnen verhoging van 40 cm) en ze komen ‘m dus vandaag brengen. Ik weet nog niet waar hij precies komt te staan, we hopen maar dat de badkamer niet hoeft te worden afgebroken. Of het zwembad. We zien wel.



Tussen alle gejakker en gejaag hebben we afgelopen zondag gedrieën een vogel- en reptielenpark bezocht, trouwens. Waar Elise zich erg heeft geamuseerd, zoals je ziet. Ze wil nu per sé een python en en Komodo-varaan als huisdieren.....

5 opmerkingen:

nonkel miehiel zei

Stoere meid die Elise! (geen kikkers?)

Anoniem zei

Ha Elise,

Het is net als de wintersport. Nergens bang voor. Wordt die Komodovaraan je huisdier?

Gr. Joost

Puck zei

Elise,alsjeblieft, geen slangen! Ze zijn heel mooi, maar horen in de natuur thuis. Het zijn geen huisdieren. Net zoals vele andere dieren, overgens. Ik ben wel trots op je dat je er zoveel interesse in hebt.Maar oma heeft een slangen-fobietje. Over gehouden uit mijn jeugd. Vandaar... Nou, succes met school, geef Robrecht een dikke knuffel, als hij komt en tot schrijfs!Oma.

Jolanda zei

Elise ik zou voor de komodovaraan gaan!! super!!! past goed bij je junglekamer!!!! hihi

greetsss oh ja en succes met de voorbereidingen!!!
Jojo en de doggies

Jojo zei

Super dat Robrecht ook weer binnenkort thuis komt!! Dan is heel het gezinnetje weer compleet!!!

greetzzzz