vrijdag 12 juni 2009

Uitpakken, inpakken




Het lijkt wel gisteren dat we hier zo blij waren met de aankomst van onze spullen en dat we een hele hoop dozen zo snel mogelijk hebben uitgepakt.

Gelukkig hebben we die dozen bewaard, want nu gaat het proces in omgekeerde volgorde verder. Ik ben inmiddels aan de 18e doos met boeken bezig, Stef is de keuken aan het leeghalen. Elise is gevlucht naar school.

Als we niet aan het pakken zijn, houden we ons bezig met verontschuldigingen aanbieden voor de dingen die we niet hebben gedaan.

Aan Edy, omdat ik geen tijd had voor mijn golfles.

Aan Annelies, omdat we ons huiswerk voor de Indonesische les niet gemaakt hebben.

Aan Yathi, omdat we haar niet hebben opgezocht toen Jos in Nederland zat.

Aan Jos, omdat ik hem niet...o ja: ik heb ‘m WEL opgehaald van het vliegveld. Gelukkig iets een keertje niet vergeten.

Verder erg gelachen om dit prachtige land. Weet je nog dat ik in februari in “Proost” iets vermeldde over de problemen hier om aan (legale) alcohol te komen?

Nou, inmiddels heeft dat hier hilarische effecten gehad. Zoals te verwachten was, hebben de torenhoge accijnzen hier (verhoogd met 300%) de creativiteit van de Indonesiërs maximaal gestimuleerd – zowel de productie van illegale alcohol als van illegale accijns-zegels die op gesmokkelde drankflessen worden geplakt, is explosief gestegen.

Daarom moest er worden ingegrepen en dat is ook gebeurd. De douane, dienst accijnzen en politie hebben onlangs een razzia gehouden en vele café’s en restaurants zijn daarbij ontdaan van alle alcoholische drankvoorraad, behalve het bier.

Waarom? Omdat het best wel eens gesmokkelde drank zou kunnen zijn. Dat de betreffende bedrijven rekeningen konden tonen deed niet terzake: dan had misschien de leverancier wel gesmokkeld, toch?

Dat die in beslag genomen potentiële contrabande inmiddels via het "grijze" circuit voor de tweede keer in circulatie komt, behoeft geen betoog....

2 opmerkingen:

Puck zei

Sterkte met in-en(straks weer) uitpakken.Blij dat wij daarvan verlost zijn.Wat de drank betreft: vorige week kwam er op het nieuws hier het bericht dat er op Bali mensen, merendeels toeristen, overleden waren na het drinken van vergiftigde arak.Illegaal gestookt, natuurlijk. Oppassen dus.De afbouw van jullie huis is inderdaad erg snel gegaan. Petje af voor de ijverige balinesen.Succes ermee en ik ben zeer benieuwd naar nog meer fotos. Trouwens de fotos van Elise met dieren zijn geweldig.Groetjes!Puck.

Peter zei

@Puck deze vergiftigde arak is met opzet vergiftigd. Enkele bij de producent in Denpasar ontslagen medewerkers hebben flessen uit het magazijn gestolen en met methyl-alcohol en arak gevuld om het bedrijf een slechte naam te geven.

Gevolg: een kleine 30 doden, een veelvoud daarvan aan blind geworden mensen, alle arak is uit de handel genomen.

De daders zijn gepakt.