zaterdag 13 juni 2009

Elise is in de overgang


Dat wil zeggen: de overgang tussen grade 6 en grade 7.

Vanaf vandaag is haar vakantie begonnen en dus is ze thuis gekomen met haar eindrapport.

Even een terugblik: het laatste tussenrapport was aanleiding voor haar klasselerares om ons op school uit te nodigen. De reden: Elise leverde haar assignments te laat, onvolledig of helemaal niet in.

Wij meldden dat we vonden dat Elise wel erg weinig huiswerk kreeg en Ć ls ze wat kreeg, was het ineens heel veel en moest het de volgende dag af.

De lerares zag dat anders: Elise had een huiswerkagenda, iedere dag huiswerk en nooit op het laatste moment heel veel: erger nog, al weken van tevoren, zodat ze iedere dag een beetje kon doen. "Elise, pak je huiswerkagenda eens?"

Je snapt 'm al: Elise kon dat ding niet eens vinden en toen ze 'm ergens uit een kast in de klas had opgegraven, stond er niets in.

Haar rapport was redelijk, maar ver onder haar kunnen.

Het laatste trimester heeft Elise enorm haar best gedaan, met geweldige resultaten: over het gehele jaar zijn haar cijfers flink gestegen, met enkel "good" en "very good" (in Nederland: 7,5 en hoger) als eindresultaat. En ze heeft er meer lol in.

Wij zijn erg trots - en haar oren staan ook weer erg ver naar achteren.

Het donkere aspect van deze dag: haar vriendinnetje Ye Seul gaat terug naar Korea en had haar laatste dag op de BIS, zodat ik een zielig huilend hoopje Elise van school moest halen.

Gelukkig komt haar Grote Broer die ze helemaaaaaaaaal niet mist, deze week aan.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd Elise,

eindelijk vakantie. Geniet ervan in (mede) jouw nieuw huis.

Joost

Jolanda zei

Goed gedaan hoor Elise!!
Geniet maar van je vakantie!

Liefs Jojo en de doggies xxx

Puck zei

Gefeliciteerd,Elise! Het rapport zal wel super-mooi zijn, gezien je enthousiaste ape-gezicht op de foto. Een hele fijne vakantie en dan... op naar grade 7. En je kunt Robrecht weer gaan pesten binnenkort.Groetjes en liefs van opa en oma Puck.