woensdag 13 februari 2008

over saké, scholen en huizen...



Na de siësta, die ik heb gebruikt om het weblog bij te werken en Steffie te bellen, zijn we dus naar de beruchte Hoek van Holland gegaan. Daar waren Chris, Jos en ook Ton, Gijs, Alex en Bob. Laat ik volstaan met: het was heel erg gezellig en er was ook bier bij. Helaas deze keer geen foto van Hans en Dolf in de voor hun inmiddels zo karakteristieke pose (zie de eerste dag) maar het hàd gekund.

Het was toen zomaar ineens avond en dus zijn we met Jos wat gaan eten bij de Japanner. Sushi (heerlijk) en saké om het weg te spoelen. En bier om de saké weg te spoelen. Die steeds weer werd aangevuld trouwens, misschien omdat het personeel hoopte dat we met volle mond wat stiller zouden zijn. Een ijdele hoop natuurlijk; daarvoor was het gesprek veel te leuk. Lichtelijk scheel zijn we uiteindelijk vertrokken (hé! Net als bij Hoek van Holland zijn we de laatsten!) en hebben vervolgens op het terras van Hans gedrieën nog een halve fles Jack Daniels geslacht.

De volgende ochtend om 8 uur ontbijt – ik moet zeggen: dat viel niet echt mee. En daarna naar de Bali International School, waar de beveiliging weer zwaarder is. Ik ga er hier niet veel over zeggen, maar ga er van uit dat je er zonder afspraak niet op komt en met afspraak heel moeilijk. Ook als je per tank komt (en dat is geen grapje). En dat het niet bij één checkpoint blijft. Maar: eenmaal binnen is het hartelijkheid troef, de opa’s hebben een rondleiding gehad die er niet om loog. Een fotootje zit hierbij.

Daarna een drankje bij Batujimbar, war ze non-alcoholische specialiteiten hebben als Liver Cleanser etc. waar bijvoorbeeld gember in zit – en dat hadden we nou net nodig.

Vervolgens hebben we maar eens serieus de huizenjacht geopend; dat valt helemaal niet mee. Huizen met vier slaapkamers (of meer) zijn hier zeldzaam, maar we hebben er toch twee gevonden. Één met vier slaapkamers, perfect onderhouden en daarmee in alle opzichten voldoend aan onze wensen. (zie hiernaast). En één die nog wat groter is, maar waarvan we nog moeten horen of men voor en jaar wil verhuren en zo ja: voor welke prijs. Morgen krijg ik daarvan uitsluitsel; als dat goed gaat heeft dat huis de voorkeur. Spannend.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, ik zie, dat jullie je als wannabe-balinezen al redelijk aangepast hebben. Alleen wat eten en drinken betreft is het afzien. Zielig, hoor. Ik eet nu eindelijk eens zuurkool en boerenkool-stamp. Zalig. Doe het verder maar rustig aan,want hat zal daar wel warm zijn. Groetjes, Puck