dinsdag 8 juli 2008

Hari Lambal

Nee, dat is niet die speciale dag op Bali want dat was niet deze zondag maar volgende week. “Hari” is Indonesisch voor “dag” en “Lambal” is een vervoeging van het goed nederlandse woord “lamballen” want dat is wat we deze zondag hebben gedaan.

Eerst (toch maar) naar Batujimbar, koffie drinken met Jos, Carin en Martha. En daarna wat kleren kopen voor Steffie. (Ooit opgevallen dat vrouwen voor een klerenkast òf te weinig kleren hebben (“ ik heb niets hebben om aan te trekken”) òf te veel (“ ik weet niet wat ik aan moet”)? En een broek voor mij.

Lunchen met z’n viertjes bij Peneeda View, Javaanse chicken curry (Elise niet, die had twee porties frieten) en uitzicht op zee.

Naar huis – zwembad. En ’s avonds eten laten komen, mie goreng. Elise niet, die had een cheeseburger en haar derde portie frieten.

En de eerste aflevering van Gooische vrouwen bekeken.

Kortom: een dag helemaal niets.

Maandag (gisteren dus) was héél anders. Eerst naar Kuta, kleren kopen voor Elise . Ooit opgevallen dat vrouwen voor een klerenkast òf te weinig etc.? En een shirt voor Robrecht.

Lunchen met z’n viertjes bij Bali Colada, spaghetti aglio é olio (Elise niet, die had beefburger met frieten) en uitzicht op zee.

Naar huis – zwembad. Zie bijgaande foto, waar Robrecht en ik onze nieuwe aanwinsten showen voor die door de dames worden geacquireerd.

Daarna zijn Stef en ik naar Hoek van Holland getogen om Chris, Alex, Carin, Elly, Dolf, Jos te zien, bij te kletsen en okee, iets te drinken. Door Elisabeth (eigenares van de kroeg) en John (haar man) thuis gebracht, kinderen opgepikt en weer gaan eten.
Morgen op pad: het is Bali Art Festival en we hebben met Gerard, Sonja, Milly, Horst en Jos afgesproken dat we onze kinderen wat cultuur gaan bijbrengen vandaag.

O ja: en Elise krijgt een keer geen frieten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allevier,
Blij dat de hele overtocht goed is verlopen. Zo te zien hebben jullie je al prima aangepast bij de balinese levensstijl. Althans van de import Balinezen. Leuk is dat uitvoerige verslag,Peter. Zo kunnen wij jullie goed in de gaten houden.De fotos zijn ook leuk. Graag meer daarvan. Die foto in het zwembad spreekt boekdelen. Gelukkig staat er een boeda-beeld bij, die houdt jullie wel in de gaten Maar wat zijn jullie nog witttt!!!!!
Zeer benieuwd ben ik naar de kleren die Steffie gekocht heeft. Verder valt van ons te melden, dat wij inmiddels weer in Denia zitten.Dus vanaf nu niet meer naar ons tel.nr in nederland bellen.
Geniet verder van alles daar en doe mijn speciale groeten aan Sonja,Gerard,Milly en Horst. En o.ja,feliciteer Milly alsnog met haar verjaardag.
Tot de volgende keer.
Puck
PS.Elise,niet te veel friten eten.Anders wordt je nooit bruin!