dinsdag 29 juli 2008

Zondag, maandag en een stukje dinsdag


Zondag: kapper, ontbijten bij Batujimbar, luieren aan het zwembad – want vanavond wordt het druk!

Dat wil zeggen: op naar Padanggalak, feest bij Willem en Tineke. Ze wonen prachtig, een heel open woonkamer en kantoor in een “oude” tuin, dus met schitterende volgroeide bomen, en verspreid in de tuin gebouwen waarin de slaapkamers, de keuken, overdekte ontbijtruimte....op zijn Balinees dus. Ik doe er een paar foto’s bij om je een idee te geven. Inspirerend, we krijgen hier ideeën aan de lopende band. Alle kunstwerken (beelden, schilderijen) die je er ziet, zijn trouwens van de hand van Tineke. Haar atelier staat ook in de tuin, ze wonen dus eigenlijk in haar expositieruimte of ze exposeert in haar woonkamer....zie maar. In ieder geval: heel erg mooi.

Al een paar dagen hebben hun kok en Yati en haar zus gekookt en dat moest deze avond opgegeten worden. Kansloos natuurlijk, daarvoor was het te veel. En lekker...


Maandag ’s morgens op stap om het één en ander voor een paar vrienden in Nederland te regelen, in de tussentijd een paar meubelzaken bekeken en daar werd ik heel hebberig van.

’s Middags trouwens ook, we hadden nog een afspraak om wat stukken land te bekijken – de eerste twee waren niets, maar het derde.....schitterend. Nu hebben we dus twee stukken die ons erg aanspreken, dat geeft mogelijkheden.

’s Avonds.....zijn we gaan eten in een restaurant waar ik hier de naam even niet van wil prijs geven.

Waarom? Omdat we daar echt iedereen mee naartoe gaan slepen die hier komt. En er vrijwel geen toeristen komen. Wel Balinezen, waaronder een hele hoop muzikanten die in steeds wisselende opstellingen verschrikkelijk goed zitten te spelen.

Als het eten zo goed is, de sfeer fantastisch, er geweldige muziek wordt gemaakt...er een meisje uit het publiek achter de microfoon gaat zitten en daar met het grootste gemak een geweldige partij zingt, het plezier van de bandleden bijna vloeibaar op je afkomt....een saxofonist speelt alsof hij met je zit te praten, zo natuurlijk en gemakkelijk...virtuoze gitaristen erbij...we waren niet weg te krijgen. Ik heb zo zitten genieten....

Vanmorgen zijn we met Elise naar haar nieuwe school geweest: uniform passen en bestellen, ID’s laten maken anders komen we niet langs de beveiliging – en niet onbelangrijk: Elise alle vragen laten stellen die ze belangrijk vindt omdat zo’n nieuwe school toch wel spannend is. Ze heeft haar klaslokaal al gezien en kennis gemaakt met haar lerares (Lisa, leuke dame uit Nieuw-Zeeland) en hoeft niet op zijn Vlaams in de rij te gaan staan als de bel gaat. Gewoon met een horde wilden het lokaal bestormen op zijn Hollands, dus. Onze wilde staat hiernaast in haar schooluniform en haar meest actieve pose.

En zometeen weer aan de slag met grond – ik kreeg een SMS van de makelaar dat er nieuws is....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk, dat voedt mijn wens om er bij te willen zijn, niet alleen (nou ja wat heet alleen?) mooi land en mensen, voortreffelijk eten, maar nou ook nog spontane prima muzikale uitspattingen! Wat zou een (normaal) mens nog meer willen dan erbij te zijn? Doordromen, mensen, doordromen!

Groet van Henk, lik van Keddi

Peter zei

@Henk Inderdaad - dit is er één voor jou! Muzikanten van topniveau, in ieder geval een paar. Enneh.... groeten van ons allemaal natuurlijk.

Anoniem zei

Hoi Peter en Steffie,
Van Jos kreeg jullie adres. En heb al met veel interesse gelezen en foto's gekeken want ik heb al diverse mensen uit Bali ontdekt die ik vorig jaar via Jos heb leren kennen. Ga waarschijniljk in september starten met indonesische les. Ben benieuwd waar jullie een stuk grond gaan kopen. Nog 4,5 of 6,5 jaar ligt aan de regering. Wil toch wel 80% AOW beuren waar ik meer dan 40 jaar aan betaald heb dan. Maar allee we zien wel. Hopelijk is de scooter er al. Veel plezier Groetjes Lisa

Anoniem zei

Hallo jullie viertjes,
Ja, we kunnen jullie nu weer bereiken via het onvolprezen internet. We zitten nu in Nrth Carolina in Thomasville en het is hier even warm als in Spanje. Op 1 aug gaan we naar Oregon. En jullie maar doorfeesten van de ene party naar de andere . Ik krijg er de "Bali-Run"van. d.w.z. ik wil er ook naartoe en wel meteen.
Oke folks, we horen wel weer van elkaar. See you later, alig....!
Puck.